Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Darwin Awards (2006)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Finn Taylor
Medvirkende: Joseph Fiennes, Winona Ryder, David Arquette, Juliette Lewis m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. februar 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Hvert år uddeles en pris til mindre begavede personer, som i løbet af året har formået at slå sig selv ihjel på de mest tåbelige måder. Prisen har fået navnet The Darwin Awards. Begrundelsen for navnet kan blandt andet ses på den officielle hjemmeside

Handlingen i filmen er banal, om end underholdende. Da politimanden Michael Burrows (Joseph Fiennes) på temmelig pinlig vis, han kan ikke tåle at se blod, lader en massemorder slippe fra sig, bliver han fyret fra sit job. Det medfører, at han i en periode menneskeligt er ved at gå i hundene.

Han får imidlertid den ide, at sætte meget ubegavede mennesker, der påfører sig selv skader, i system. Formålet er, at spare forsikringsselsskaber store summer i livsforsikringer, ved at undgå netop disse mennesker, allerede inden forsikringerne tegnes.

Det lykkes for den tidligere politimand, at sælge ideen til et forsikringsselskab. Han får derpå, sammen med forsikringsagenten Siri (Winona Ryder), til opgave at opsøge de dummeste mennesker i USA. Sammen skal de finde ud af, hvad tåberne har til fælles.

Filmen er et spændende samspil mellem den dybt neurotiske, tidligere politimand og den hårdkogte forsikringsagent, som har set og oplevet det hele, og lidt til. Samtidig gives der en lang række eksempler på, hvor tåbeligt, man egentlig kan tage sig af dage.

Det bør i øvrigt nævnes, at den neurotiske, men tidligere, politimand får oprejsning i slutningen af filmen. Det tilmed i mere end en forstand i nogle underholdende slutscener.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017