Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Crossing Guard (1994)
 
 
  Genre: Thriller/drama
Instruktør: Sean Penn
Medvirkende: Jack Nicholson, David Morse, Bobby Cooper m.fl.
Varighed: 106 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 3. oktober 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Optændt af had og hævntørst tæller Freddy Gale minutter. 6 år tidligere blev hans datter dræbt af en spritbilist John Booths, og han blev idømt 6 års fængsel. Nu er det sidste minut talt, og det har varet 52.260 lange minutter. John Booths dage er talte.

Freddy Gale (Jack Nicholson) mistede alt ved ulykken. Ægteskabet røg, venner forsvandt og selvværdet blev skyllet ud i kloakken, men med Booths løsladelse, kan Freddy måske få sit liv tilbage. Måske.

Freddy opsøger Booth og fortæller ham, at han skal dø tre dage senere. Ren psykisk terror, men det virker.

Den aldrende Jack Nicholson hører blandt en af mine favoritter, og der er åbenbart kommet en ny trend i amerikanske film. De tidligere barske macho-helte er blevet helt menneskelige.

Man tillægger ikke just Nicholson at være et flæbende tudefjæs, men ikke desto mindre, det er han i The Crossing Guard. Booths spilles fremragende af David Morse, og deres modspil er yderst realistisk, de to klæder hinanden.

Det er en flot flot præstation, de to skuespillere lægger for dagen. Det er længe siden, jeg har set Nicholson så god og engageret. Og så er der den mest besynderlige og hjerteskærende "menneskejagt", jeg nogensinde har set på film, og den trækker et klaptræ op. Det er ren katten efter musen, eller er det musen efter katten? Det er eminent og yderst følelsesladet.

The Crossing Guard er action og skæbnedrama med to af amerikansk films bedste skuespillere. Lad os endelig få mere af den slags.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017