Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Company Men (2010)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: John Wells
Medvirkende: Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Kevin Costner m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23. august 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Bobby Walker (Ben Affleck) har det hele: Drømmejob, dejlig familie og dyr sportsvogn i garagen. Han er med andre ord et godt eksempel på den amerikanske drøm.

Men det gode liv har også sin pris. Har ser ikke meget til sin dejlige familie, da han bruger det meste af sin tid på at være firmaets mand. Og den smule fritid, der er, bliver brugt på golfbanen sammen med kollegaer og kunder.

Men en dag brister drømmen. Den amerikanske økonomi er langt fra sund og nedskæringer rammer Bobbys virksomhed. Så pludselig står Bobby, sammen med en række tidligere kolleager, på gaden - med tre måneders løn og fire måneders hjælp til jobsøgning som plaster på såret.

Bobby synes bestemt ikke, han er blevet behandlet retfærdigt, efter at have givet så meget af sig selv for sit job. Hans frustrationer bliver til vrede vendt mod sin tidligere arbejdsplads og sin nærmeste chef, Gene McClary (Tommy Lee Jones). Også selv om Gene forsøger at hjælpe Bobby videre mod et nyt job.

Bobby har desuden svært ved at se realiteterne i øjnene: Det er svært at finde et nyt job. Ikke mindst, hvis man forventer et højt betalt job i samme nabolag. Desuden vil han ikke af med sine dyre luksusbil eller droppe sit kostbare medlemsskab af den eksklusive golfklub. For ingen skal jo helst tro, at Bobby nu er at finde i arbejdsløshedskøen.

Heldigvis har Bobbys kone mere realitetssans, og hun får Bobby til at sælge bilen og droppe golfen, ligesom hun selv begynder at arbejde igen. Også huset bliver solgt, for da den sidste løncheck er modtaget, begynder det hurtigt at blive småt med penge.

Bobby kommer til at bide endnu mere i det sure æble, da han tager imod et jobtilbud som arbejdsmand fra sin svoger, Jack (Kevin Costner). Jack er tømrer, så det er hårdt, fysisk arbejde, Bobby pludselig skal vænne sig til.

Bobby ender ikke kun med at forlige sig med sit nye job, men han kommer også til at holde af det, selv om han bevarer håbet om at finde sig et bedre betalt arbejde. Og en dag ringer hans tidligere chef, der nu selv er blevet arbejdsløs ...

The Company Men er på mange måder et billede af en verden i økonomisk krise. Som en amerikansk film er det selvfølgelig med udgangspunkt i den tiltagende recession i dagens USA, og instruktøren, John Wells, der også har begået manuskriptet, har valgt at vise situationen fra ledernes side af skrivebordet, for lederne bliver selvfølgelig også ramt i krisetider.

Meget få af karaktererne i The Company Men virker videre sympatiske. Hovedpersonen er for eksempel både egoistisk og totalt blottet for realitetssans, mens hans tidligere chef og kollegaer alle alle har hver deres usympatiske træk.

Modsætningerne er Bobbys kone og dennes ældre bror, glimrende spillet af Kevin Costner, der begge er med til at banke både fornuft og menneskelighed ind i Bobby. De får vist Bobby, at der kan og skal være plads til både venlighed og kærlighed i livet.

Det er således ikke et glansbillede, John Wells præsenterer seeren for. Til gengæld er The Company Men både velspillet og realistisk i sin præsentation af begivenheder og situationer, hvilket er med til at løfte helhedsindtrykket meget.

Slutningen er, selvfølgelig - fristes man til at sige, meget amerikansk. Og det får troværdigheden til at krakelere en anelse. Men måske er jeg blot blevet så kynisk på mine gamle dage, at jeg ikke længere tror på "happy endings".

Uanset hvad, er The Company Men så absolut en seværdig film, der er værd at stifte bekendtskab med. De 100 minutter synes at gå langt hurtigere, så trods det faktum, at filmen er nærmest klinisk renset for blot antydningen af action, keder man sig ikke undervejs!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017