Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Cavemans Valentine (2001)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Kasi Lemmons
Medvirkende: Samuel L. Jackson, Ann Magnuson, Colm Feore m.fl.
Varighed: X 105 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 5. september 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Romulus Ledbetter (Samuel L. Jackson), tidligere studerende fra det anerkendte musikkonservatorium Juilliard, nu besiddende under en bunke sten i New York, fanget i skizofreniens mørke skygger, evig på vagt over for verdensfjenden Stuyvesant, der har til huse på toppen af Chrysler-bygningen.

Romulus er bedre kendt under navnet The Caveman er stolt af ikke at være hjemløs, men blot en selvforsørgende hulemand. På trods af sin skizofreni og sine voldsomme armbevægelser og vilde udseende, har han bevaret lidt realitetssans, og denne får han brug for.

En morgen finder The Caveman en ung mand død i et træ, og politiet henlægger meget hurtigt sagen som en hændeligt uheld. Men The Caveman fatter mistanke, og i hans syge sind er han overbevist om, at det er et komplot mod ham, iværksat af Stuyvesant.

Han kaster sig ud i opklaringsarbejdet, og jagten på sandheden får ham til at genoptage forbindelsen til sin datter. Morderjagten bliver en besættelse for Romulus, og hans verden bliver blandet sammen med virkeligheden.

Endnu engang beviser Samuel L. Jackson sit store talent. Han spiller rollen som skizofren på en fremragende og troværdig måde, og man kan ikke lade være med at stille spørgsmålstegn ved, hvem der er gal, og hvem der er normal.

The Caveman's Valentine er spændende, smuk og virkelighedstro. Filmen giver en god stemning, og det er dejligt befriende at selve mordplottet er sekundært, og personerne er de primære.

The Caveman's Valentine er et spændende bekendtskab, og er en af den slags film, der sagtens kan tåles at se flere gange.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017