Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Calendar Girls (2003)
 
 
  Genre: Drama/komedie
Instruktør: Nigel Cole
Medvirkende: Helen Mirren, Julie Walters m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2. juni 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I den lille flække Knapely i Yorkshire henslæber de aldrende kvinder en tryg tilværelse og følger ivrigt med i Knapelys Husmoderforenings foredrag om bl.a. gulvtæppets fascinerende historie, broccoli og viskestykkesamleres erfaringer.

Da Annies (Julie Walters) mand John dør af leukæmi, sætter veninden Chris (Helen Mirren) sig for at skrabe penge ind til en ordentlig sofa til det lokale sygehus venteværelse. Sofaen koster desværre 999 pund, og der skal tænkes kreativt.

Ideen kommer pludseligt. Husmoderforeningen skal kreere en kalender, hvor 12 lokale kvinder skal lægge krop til. Nøgne. Med appelsinhud, deller og hængebryster, og så går det ellers løs i det lille samfund, for ikke alle er med på ideen.

Historien er baseret på en virkelig begivenhed, og det er i den grad en smuk og hjertevarm film om venskab, om at turde og at gøre, humor og tolerance.

Det er længe siden, jeg har haft den fornøjelse at se en så sød og humoristisk film, og jeg sidder da stadig og griner lidt i "overskægget". Alle de aldrende kvinder giver den hele barmen, og de er pragtfulde - alle til hobe. Det er en film, der i hvert fald sagtens kan tåle at ses mere end én gang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017