Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Burning Moon (1997)
 
 
  Genre: Splatter
Instruktør: Olaf Ittenbach
Medvirkende: Andrea Arbejter, Ellen Fischer, Olaf Ittenbach m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Tysk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 9. august 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Peter (Olaf Ittenbach) er en rigtig dovenlars af en teenager. Han gider ikke arbejde og møder derfor op til jobsamtaler usoigneret og med hullet tøj samt en ualmindelig dårlig attitude.

Han vil såmænd bare gå og hygge sig med vennerne, drikke rigeligt sprut og indtage stoffer i hobevis. Hans forældre forsøger at dreje ham ind på rette spor, men Peter er udenfor pædagogisk rækkevidde.

En aften bliver Peter beordret til at se efter sin lillesøster, Annette, da forældrene skal ud. Ikke en tjans, Peter er vild med og han tager da også et skud stoffer. Lillesøster kan ikke sove og i sin omtågede tilstand vil Peter fortælle hende en godnathistorie eller to.

Den første historie er om den sindssyge kvindemorder, Cliff Parker, der har 21 menneskeliv på samvittigheden og derfor er spærret inde på Psychosomatische Klinik St. Petersen. Da hans samtaleterapier går så godt, er han blevet frataget sin medicin. Hvilket ikke er særligt hensigtsmæssigt.

Han flygter og udgiver sig nu for Brian Conner, der har en hot date med Julia. Hun finder alt for sent ud af, at det er dødens sendebud, hun er på date med, og hans agenda er at sætte hende og hendes familie fri ved at myrde dem alle.

Anden godnathistorie er om præsten, der om dagen gør, hvad præster nu engang gør - nemlig forkynder Guds ord. Men om natten voldtager og dræber han unge piger.

Beboerne i landsbyen går ud fra, at det er landsbytossen, der står bag og de tager nu sagen i egen hånd. Han bliver på det voldsommeste dræbt, men her tager Gud lige over og rejser ham fra de døde, så han kan få hævn over sin banemand.

Det er nogle meget voldsomme godnathistorier, der bliver præsenteret i Olaf Ittenbachs anden film efter debutfilmen Black Past fra 1989.

Igen skinner Ittenbachs kreativitet og glæde igennem, men denne gang har han fået meget mere styr på historien, skuespillet og, især, effekterne. Her mangler bestemt ingenting. Hverken blod, vold, afhuggede lemmer, boren i tænder, søm gennem kropsdele und so weiter.

Det der så mangler i forhold til så mange andre film i denne genre, er humoren. Der måtte godt have været lidt humor og ikke blot den til tider lidt utilsigtede humor.

The Burning Moon er en meget brutal og blodig affære, ikke blot set med 1997-brillerne på, men bestemt også den dag i dag. Det er ikke en film for sarte sjæle. Dertil er den alt for voldsom og bloddryppende.

The Burning Moon hører bestemt blandt kult-klassikerne på hylden sammen med Olaf Ittenbachs andre film - mesterværker er nok et lidt for stort ord - blandt andre Black Past (1989), Legion Of The Dead (2001), Garden of Love (2003), House Of Blood (2006) samt Dard Divorce (2007).
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017