Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
The Brothers Grimm (2005)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Terry Gilliam
Medvirkende: Matt Damon, Heath Ledger m.fl.
Varighed: 114 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 31. januar 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
De to Grimm-brødre, Wilhelm (Matt Damon) og Jacob (Heath Ledger), er et par platugler, der i 1800-tallets Tyskland lever som omrejsende djævle- og spøgelsesuddrivere samt folkeeventyr-samlere. En tjans, som brødrene, der senere blev udgivere af de indsamlede folklorer, tjener tykt på.

En dag bliver deres fupnumre, som de udfører med deres assistenter, dog opdaget, og de står til en hård straf, med mindre de hjælper med at fange nogle andre plattenslagere, der minder om dem selv. Det indvilger de forståelligt nok i og drager til den lille by Marbaden, hvor de skal hjælpe med at finde forsvundne børn.

De får dog deres sag for, da de kommer ud for et ægte magisk mysterie. Blandt andet i form af en magisk skov fyldt med magiske væsner. Derfor må de to plattenslagere udvise rigtigt mod og ikke falde tilbage på deres tricks.

Filmen er fyldt med flashbacks til de to brødres barndom, hvor en del oplevelser kommer til at danne grundlag for deres senere eventyr. På lige fod med deres oplevelser som plattenslagere. Der er dog intet historisk belæg for denne mulige kilde til brødrenes inspiration.

Filmen er desuden særdeles flot filmet med en masse grafiske lækkerier. Her er virkelig kælet for mange detaljer. Det gør absolut filmen seværdig, men den er ikke helt på højde med mange andre film fra instruktøren Terry Gilliams hånd, som for eksempel The Meaning of Life, for blot at nævne en enkelt.

Terry Gilliam, der af mange nok bedst kendes som en del af Monty Python, har i øvrigt givet sin søn, Harry Gilliam, en rolle i filmen. Sønnen spiller en mindre rolle som stalddreng.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017