Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Broken Circle Breakdown (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Felix van Groeningen
Medvirkende: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Flamsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 20. marts 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Elise (Veerle Baetens) og Didier (Johan Heldenbergh) er unge. De er lykkelige. De lever et godt liv frit liv sammen med deres lille datter, Maybelle (Nell Cattrysse).

Desværre er Maybelle ramt af alvorlig sygdom, og dette tærer på Didier og Elises forhold. I takt med at deres lille pige sygner hen, og bliver svagere og svagere, svinder deres lykke også. Det er svært for dem at bibeholde troen, håbet og kærligheden.

Det startede ellers som verdens mest fantastiske kærlighedshistorie syv år tidligere. Bluegrass-musikeren Dieder møder tatovøren Elise. Og det slår gnister.

Det er kærlighed ved første blik, og de er på det nærmeste et par allerede fra første møde. Elise begynder at synge i bandet, og alt tegner lyst og godt.

Da deres lille kærlighedsbarn, som dog ikke lige er i Dieders planer, kommer til verden, er deres lykke endnu mere forseglet. br>
Men det er svært at bibeholde kærligheden, når alt smuldrer mellem fingrene på dem. Kan de overvinde krisen og se lys for enden af tunnelen eller vil den ene tragedie afløse den anden?

The Broken Circle Breakdown er en smertefilm. Nok en af de mest smertelige, jeg længe har set, og dette siger en hel del. Filmen har vundet en hel del priser, 14 styks ud af 15 nomineringer.

Den var blandt andey nomineret til en Oscar for Bedste Udenlandske Film 2013. Men, som bekendt, blev det italienske Den Store Skønhed, der løb med statuetten.

Historien er dog ikke en stor jammerdal. Hele deres kærlighedshistorie vises i flashbacks, og dette tager brodden af alt det smertelige i selve hovedhistorien, godt flankeret af dejlig bluegrass musik.

Man tror på Dieder og Elise. Man tror på, at de to vidt forskellige mennesker er skabt for og til hinanden. Og man lider i den grad med dem. Men man glædes også over deres kærlighed og deres afslappede liv.

Det sjette klaptræ gives for skuespilpræstationerne. De er helt i top, alle sammen. Lige fra hovedpersonerne, Veerle Baetens, Johan Heldenbergh og lille Nell Cattrysse til bipersonerne.

Eftersom det er lidt begrænset, hvad jeg har set af belgiske film, har jeg ikke på forhånd sat personerne i bås, hvilket gør historien endnu mere nærværende.

Men man burde se flere belgiske film. Jeg kan da lige nævne film som Ben X og The Misfortunates - begge to fremragende, seværdige, underfundige og tankevækkende, belgiske film.

Jeg kan kun anbefale at se denne fantastiske filmperle. Og selv om det kunne lyde som om The Broken Circle Breakdown er en tøse-tudefilm, så kan store stærke machomænd sagtens se med. Det er kun godt at få luftet hele følelsesregistret engang imellem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017