Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The brave (1997)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Johnny Depp
Medvirkende: Johnny Depp, Marlon Brando, Elpidia Carrillo m.fl.
Varighed: 118 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. november 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Morgantown er en lille skurby, hovedsageligt beboet af indianere.

Her bor Raphael (Johnny Depp) i et faldefærdigt skur med sin kone Rita (Elpidia Carrillo) og deres to børn, Frankie (Cody Lightning) og Marta (Nicole Mancera).

Raphael er drikfældig og arbejdsløs. Det er svært for den lille familie at få de sparsomme penge til at slå til. Desperationen driver Raphael til at mødes med McCarthy (Marlon Brando), der opfatter døden som en nødvendig metamorfose, og tilbyder Raphael 50.000 dollars, hvis han vil være hovedpersonen i en snuff-film.

50.000 dollars er mange penge for Raphael. Dette kan sikre hans kone og børn en bedre tilværelse, især når Morgantown står til at blive ryddet. Han indvilliger og har nu kun syv dage tilbage i sit miserable liv.

Men på disse syv dage genfinder og genvinder han Ritas kærlighed og respekt. Han får et fantastisk forhold til sine børn, og nu begynder tvivlen at melde sig ... Er det det rigtige valg, han har foretaget?

Johnny Depp har instrueret og er selv hovedrolleindehaver i The brave, og begge dele er han sluppet godt af sted med. Filmen blev først vist på Cannes Film Festival, hvor den blev nomineret til De Gyldne Palmer. Men grundet blandede anmeldelser, blev Johnny Depp tøsefornærmet og valgte, at The brave ikke skulle udkomme i USA.

Jeg er så glad for, at filmen er blevet distribueret i Europa og nu i Danmark, for det er absolut en bemærkelsesværdig film.

The brave er en mørk og dyster film, men også utrolig smuk og tankevækkende. Samspillet mellem Johnny Depp og Elpidia Carrillo er fremragende, og den spirende forelskelse vises fremragende.

Marlon Brando er ypperlig i rollen som den velhavende excentriker McCarthy. En småfilosofisk herre med lidt bizarre hobbies. Og det er ikke svært at sætte sig ind i hans tankegang - lidt skræmmende.

I en birolle ses Clarence Williams III, som præsten Stratton, der kommer ud i sit livs dilemma, og dette gør han yderst troværdigt. Man føler hans store kvaler, da han skal vælge mellem sin Gud eller venskabet mellem Raphael. Det er meget stærkt udført.

The brave er just ikke en film, man bliver jublende lykkelig af at se, for det er en tragisk historie. Som dog virker livsbekræftende.

Jeg kan kun anbefale denne perle, men forvent endelig ikke action, blod eller vold. Det er et stort drama med velspillende skuespillere og stærke dialoger.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017