Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Boys from County Clare (2003)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: John Irvin
Medvirkende: Bernard Hill, Colm Meany, Andrea Corr m.fl.
Varighed: 75 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Paramount
Udgivet: 22. juni 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den årlige ceili-konkurrence, hvor der dystes indenfor traditionel irsk folkemusik, tiltrækker de bedste musikere fra hele den naturskønne ø. Samt musikere fra langt uden for den grønne øs grænser. Og de ønsker selvfølgelig alle, at vinde trofæet.

To er dog langt mere opsat end de øvrige. Nemlig brødrene John Joe og Jimmy, der har været uvenner og ikke talt med hinanden i 24 år. Hver især gør de det bedste for sabotere den andens chancer for at nå frem i tide, hvilket der kommer ganske mange underholdende scener ud af.

Begge bands når dog frem i sidste øjeblik, så de kan deltage i konkurrencen. Efterhånden som konkurrencen skrider frem, bliver de to brødre stadig mere forsonet - i hvert fald nok til at kunne tale sammen igen.

I løbet af dagene, konkurrencen varer, opstår der sød musik mellem to af de unge medlemmer fra hver sit konkurrerende band. Det giver selvfølgelig også en del forviklinger og konflikter. Pigen Anne spilles i øvrigt af den meget talentfulde Andrea Corr fra irske The Corrs.

Ingen af de to brødre vinder dog konkurrencen med deres respektive bands. I stedet er der en for dem overraskende vinder, som jeg ikke vil afsløre her. Det må du selv se filmen for at finde ud af.

Historien er sød og sjov, om end plottet er en kende forudsigeligt. Det gør dog ikke filmen mindre underholdende eller hjertevarm, der efterlader en med et smil på læben.

Og kan man, som denne anmelder, også godt lide at høre traditionel irsk folkemusik, går man bestemt ikke galt i byen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017