Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i alt: 1.678
The Beautiful Beast (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Karim Hussain
Medvirkende: Carole Laure, Caroline Dhavernas, Marc-André Grondin m.fl.
Varighed: 110 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 13. maj 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Enken Louise (Carole Laure) er mor til teenagebørnene Isabella-Marie (Caroline Dhavenas) og den tilbagestående Patrice (Marc-André Grondin).

De bor i et hus isoleret fra omverdenen og på overfladen ligner de en lille lykkelig kernefamilie, men hvis man kan tale om dysfunktionelle familieforhold, topper de alt.

Louise elsker sin søn Patrice i mere end en forstand. Isabella-Marie har psykopatiske tendenser, og Patrice lader sig bare rive med rundt i manegen.

En dag tager Louise ind til byen for at deltage i en begravelse, og hun kommer hjem med en ny mand Lanz (David La Haye), og det sætter skred i jalousien.

Langsomt men sikkert styrer begivenhedernes gang familien mod katastrofen ...

The Beautiful Beast (La Belle bête) er et skræmmende studie i familieforhold. Det er iskoldt og blændende spillet, især af de tre hovedrolleindehavere, som hele fokus er langt på.

Deres mimik er guld værd, for der er ikke meget dialog i The Beautiful Beast. På trods af at de alle er onde, formår instruktøren Karim Hussain at gøre personerne sympatiske, og man kan ikke lade være med at leve sig ind i deres højst skræmmende univers.
Historien skrider meget langsomt fremad, og det er en grufuld historie om kærlighed og rendyrket ondskab og had.

The Beautiful Beast udkommer i en 2-disc udgave, hvor disc 2 er spækket med ekstramateriale, blandt andet en tre kvarter lang dokumentarfilm om skabelsen af filmen. Meget interessant.

Er man til iskold ondskab og had, der stammer fra kærlighed, er denne psykologiske horrorfilm, et meget interessant bekendtskab. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg sætter The Beautiful Beast i afspilleren.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017