Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Blu-Ray The Bear (1988)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Jean-Jacques Annaud
Medvirkende: Bart the Bear, Youk the Bear, Tchéky Karyo, Jack Wallace m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Franskk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 4. januar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I det vildsomme terræn i British Columbia, Canada, i det herrens år 1885 tusser en lille bjørneunge (Youk the Bear) glad og ubekymret rundt sammen med sin mor.

Men en dag indtræffer en tragedie. Moderen dør og nu står den lille unge på egne fire poter. Det er ikke nemt at klare sig i naturen. Den møder en stor, såret hanbjørn (Bart the Bear), som den forsøger at indynde sig hos.

I starten vil hannen ikke kendes ved den påtrængende unge, men lidt efter lidt bliver ungen accepteret. Og snart er de to uadskillige.

Samtidig er to jægere, Tom (Tchéky Karyo) og Bill (Jack Wallace), der i første omgang fik ramt hanbjørnen og såret den, på sporet af de nu to bjørne.

The Bear (L'ours) er en drabelig, rørende og fantastisk fortælling, som hele familien kan samles om. Dog skal de mindste nok være i selskab med voksne, da der er nogle meget voldsomme scener.

Man kan ikke undgå at blive berørt af denne smukke film, og man er vist mere end ualmindelig hård i filten, hvis man ikke lige får knebet en lille tåre undervejs. Mine tårekanaler begyndte allerede syv minutter inde i filmen.

Naturoptagelserne er intet mindre end fabelagtige, især i denne udgivelse, men der er visse scener, der i den grad irriterer mig voldsomt, og det er optagelserne af bjørneungens mareridt. Jeg synes, de falder helt uden for.

Det er den Oscar-belønnede instruktør Jean-Jaques Annaud, der står bag filmen. Han er også kendt for Syv år i Tibet, I Rosens Navn og Kampen om Ilden. Det tog i alt seks år at få The Bear i kassen og ikke mindre end 12 bjørne delte hovedrollerne.

Men det blev Bart the Bear og Youk the Bear, der blev nævnt på rollelisten. Bart the Bear, der er hanbjørnen, blev brugt i mange andre film, og han har sågar været stuntbjørn i Hulebjørnens Klan.

The Bear indspillede 1,5 mia kroner verden over. Den holdt længe førstepladsen som den største filmsucces i fransk filmhistorie.

The Bear udkommer nu på Blu-ray, og det er en sand fornøjelse at se. Dybden og skarpheden fejler ingenting, og man føler, man selv er tilstede i den underskønne natur.

Visuelt er det også en sand nydelse, og selv baggrundsmusikken - smukt udført af London Symphony Orchester - irriterer mig ikke synderligt. Selv om jeg stadig synes, at et helt symfoniorkester er lidt vel voldsomt til den slags naturfilm.

The Bear er en ualmindelig smuk og gribende film, der sagtens kan tåle rigtig mange gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017