Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Bank Job (2008)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Roger Donaldson
Medvirkende: Jason Statham, Saffron Burrows, Richard Linten m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. oktober 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da den smukke Martine Love (Saffron Burrows) bliver taget i Londons lufthavn med narko i bagagen efter en tur til udlandet, bringer det hende i kontakt med Tim Everett (Richard Linten) fra en af Englands hemmelige efterretningstjenester. Han lover at hjælpe hende ud af fedtefadet, hvis hun kan organisere et bankkup mod en helt bestemt bank.

For gemt i en af bankens bokse er nemlig billeder, som vil kunne starte en skandale, der vil involvere kongehuset. Billederne gemmes af en kriminel, så politiet ikke tør rejse sigtelser mod ham. Men bankens bokse gemmer også på mange andre hemmeligheder, blandt andet beviser på udbredt korruption i Londons politi samt andre billeder og film, der kan starte en sexskandale af uoverskuelige dimensioner.

Martine kontakter småforbryderen Terry Leather (Jason Statham) og får ham overtalt til at røve banken sammen med en bande af andre småkriminelle samlet til lejligheden. Det lykkes da også for dem, at få adgang til bankens bokse, mens den engelske hovedstad sover trygt.

Eller tilsyneladende trygt. For en radioamatør opfanger bandens kommunikation på walkie-talkier og kontakter politiet. Politiet sætter nu jagten ind på forbryderne, men da de ikke aner i hvilken bank, røveriet foregår, er det en nærmest umulig opgave at finde den rigtige bank i tide.

Martine, Terry og hans bande slipper derfor fra banken med værdier for millioner af pund. Men blandt værdierne er også de billeder, film og dokumenter, som kan starte en lavine af skandaler. Så selv om oplysningerne om kuppet bliver mørkelagt for pressen, har banden snart forbrydere, hemmelige agenter og politi i hælene, som ingen midler skyer for at få i det belastende materiale.

The Bank Job er baseret på virkelige hændelser i London i 1971. Det er et hæsblæsende brag af en actionfilm, der blandt andet leder tankerne hen på en anden Jason Statham-film, Crank fra 2006, som også byder på hårdtpumpet action fra start til slut.

Filmen er filmet "on location" og giver et tidstypisk billede af de tidligere 1970'eres London, hvor militante sorte grupper, ungdomsoprør og ulovlig pornografi spillede store roller. Skuespillerne er eminenter i deres præstationer og plottet hænger uhyggeligt godt sammen.

The Bank Job er bestemt ikke en tømmermænds-film. Den kræver nemlig, at du er helt på dupperne, hvis du ikke vil misse noget af denne handlingsmættede historie om intriger, korruption og sexskandaler. Hvert af de 107 minutter, filmen varer, er en sand fornøjelse!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017