Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Awakening (2011)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Nick Murphy
Medvirkende: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. april 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
England 1921. Mange er bukket under - enten grundet influenza-epidemi eller under den just overståede krig.

Derfor er det en lukrativ forretning at være spiritist og hjælpe de efterladte - mod betaling - med at få fred og tage afsked med de afdødes sjæle.

Florence Cathcart (Rebecca Hall) er en ung kvinde, der selv har mistet. Men hun tror ikke på spøgelser eller ånder. Hun har derfor dedikeret sit liv til dels at skrive bøger om spøgelser, dels aktivt at afsløre falske spiritister og skurkestrenger.

Hun bliver forespurgt af kostskolen Rookford i den smukke egn Cumbria om hun vil mane myterne om et drengespøgelse i jorden.

Myten fortæller, at år tilbage - da ejendommen ikke var kostskole - blev en lille dreng dræbt. Han har siden spøgt i korridorerne. Men nu er endnu en lille dreng blevet dræbt på kostskolen, og alle børnene er skræmt fra vid og sans.

Florence tager til Rookford, allerede med sin stålsatte mening om, at det blot er drengestrenger. Men det går hurtigt op for hende, at engang imellem findes der flere forskellige slags virkeligheder ...

The Awakening er en ypperlig engelsk gyser med rigtig gode elementer. Spændingen bliver langsomt bygget op uden at det bliver indlysende, hvad handlingen drejer hen mod.

Dette er helt klart et plus i min bog og hiver karakteren op på de fem klaptræer. Ydermere er det et yderst interessant og velspillende persongalleri, hvilket også giver et plus opad.

Plottet i The Awakening er vel gennemtænkt og gennemført, især i kraft af Rebecca Hall som Florence. Man aner hele tiden, at der er noget mere i historien, end der egentlig fremkommer, og dette bliver afdækket sindrigt og langsomt.

The Awakening er en af de bedre engelske gysere, jeg længe har set. Det er også en, jeg helt klart vil gense om ikke så længe. Der er mange små facetter i, som lige glipper første gang.

Så er man i gyserhumør og trænger til en god gang spænding, jamen, så kan The Awakening helt klart anbefales.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017