Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Associate (1996)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Donald Petrie
Medvirkende: Whoppi Goldberg, Dianne Wiest, Tim Daly, Eli Wallach, m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC
Udgivet: 10. maj 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Laurel Ayres er en fremragende børsmægler. Hun er i besiddelse af en skarp, analytisk sans, har gode ideer og løsningsforslag, men desværre er hun kvinde og sort.

I en mandsdomineret finansverden er der ikke plads til den slags, jo - som sekretærer og budbringere, ellers ikke. Da hun bliver forbigået og en forfremmelse går til hendes kollega, Frank (Tim Daly), bliver hun rasende og siger op.

Laurel starter nu for sig selv som børsmægler og konsulent. Men der er ingen firmaer, der tror på hende og hendes ideer, for hun er jo blot en kvinde.

I desperation opfinder hun Mr. Robert S. Cutty. Et finansgeni ud over det sædvanlige og snart er Mr. Cuttys navn på alles læber. Det lykkes Laurel i starten at bortforklare hans fravær og overtage hans møder, men alle vil se og træffe Mr. Cutty.

Laurel må nu forvandle sig til en distingveret, rig, magtfuld, gammel mand. Og så lige en ekstra lille detalje. Hvid.

The Associate er en gammel traver fra 1996, men holder stadig. Det er en sød og sjov komedie, hvor Whoppi Goldberg endnu engang viser sit store talent.

I rollen som Laurels sekretær, Sally Dugan, ses en sprudlende, underspillet Dianne Wiest, som i den grad giver mod- og medspil til Whoppi Goldberg. De to alene hiver hele filmen op.

Historien er fin og byder på mange humoristiske indslag uden at det bliver for meget eller for plat. Den holder balancegangen godt og gør, at The Associate er en den slags komedier, man gider se flere gange.

Hvis man endnu ikke har set The Associate, som også kendes under titlen Halløj på Wall Street, er DVD-udgivelsen en kærkommen lejlighed. Det er en morsom, lille komedie og bekræfter endnu engang, at bag enhver stor mand, står en endnu større kvinde.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017