Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Air I Breathe (2007)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Jieho Lee
Medvirkende: Kevin Bacon, Andy Garcia, Sarah Michelle Gellar m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 26. august 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Instruktøren Jieho Lee tager udgangspunkt i et gammelt kinesisk ordsprog, der lyder, at der kun findes fire forskellige grundfølelser i livet: Glæde (Happiness), kærlighed (Love), nydelse (Pleasure) og sorg (Sorrow).

The Air I Breathe består af fire episodefilm, hvor hver især af disse fire grundfølelser repræsenteres.

I Happiness er det forretningsmanden, der overhører et rigtig varmt staldtip, som han bruger hele sin formue på at følge.

Pleasure er gangsterbossens Fingers (Andy Garcia) håndlanger, der har den store fordel og måske også ulempe, at han er synsk.

Love er lægen, der forsøger at redde sit livs kærlighed og sidst med ikke mindst Sorrow, der er en sangerinde på vej mod toppen.

Disse fire personers skæbner flettes sammen og omdrejningspunktet er Fingers. Hvorledes Jieho Lee formår at få knyttet disse vidt forskellige personer sammen med hinanden, skal ikke røbes her, men det er ganske eminent gjort og godt udtænkt.

I rollen som Fingers ses en forrygende Andy Garcia. Happiness spilles af Forest Whitaker, Love af Kevin Bacon, Pleasure af Brendan Fraser og Sorrow af Sarah Michelle Gellar. Et fint og stærkt team, der leverer varer på en yderst overbevisende måde.

Det er med at holde tungen lige i munden, når man nyder The Air I Breathe, for tidslinien er bestemt ikke kronologisk, og det kan virke lidt forvirrende lige i starten. Men som helhed giver det et godt og nuanceret plot, og personligt kunne jeg overhovedet ikke greje, hvordan Sorrow og Happiness kunne flettes sammen i et skæbnebestemt øjeblik.

Alt i alt er The Air I Breathe et spændende bekendtskab, og det bliver interessant at følge den debuterende instruktør Jieho Lees næste udspil. Men hans første film er ganske lovende.

Så hvis man vil have fuld valuta for pengene, så er det med at sætte The Air I Breathe i afspilleren. Det er spænding og drama fra start til slut.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017