Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The 4th Floor (1999)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Josh Klausner
Medvirkende: Juliette Lewis, William Hurt, Tobin Bell m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 4. juni 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jane Emelin (Juliette Lewis) har arvet sin tantes store lækre lejlighed på 11th Street i New York.

Hun vælger at flytte ind alene. Det er hendes kæreste, tv-meteorologen Greg Harrison (William Hurt), utilfreds med. De har købt hus sammen og han forstår ikke, hvorfor hun vil flytte ind i lejligheden. Alene.

Beboerne i ejendommen er en sær flok. På 1. sal bor blandemaskinen Martha Stewart (Shelley Duvall). Andensalen beboes af det ældre døve ægtepar Bryant. På 3. salen huserer den mystiske enspænder Mr. Collins (Austin Pendleton). På 4. salen bor den ældre dame Alice, som nærmest er eneboer, og på 5. salen er Jane nu flyttet ind.

Jane er glad for at være alene for første gang i sit liv og selvom hun stadig er kæreste med Greg, nyder hun alene-tilværelsen. Men det varer ikke længe, før hun føler, at hun ikke er særlig velkommen i ejendommen ...

The 4th Floor er frygtelig forudsigelig. Lige fra de stereotype karakterer, henover set-uppet og til handlingen. Dog byder The 4th Floor på nogle få gode, små kuldegysninger.

William Hurt (Endgame) i rollen som vejrguruen Greg gør sig hæderlige anstrengelser på at fylde sin rolle ud. Men det lykkes ikke helt.

Derimod hiver Juliette Lewis karakteren op på de tre klaptræer i sin rolle som den efterhånden lettere paranoide og hysteriske Jane. Hun gør det godt og nogenlunde troværdigt.

Men også Shelley Duvall i rollen som den evige nysgerrige underbo Martha Stewart er bemærkelsesværdig og leverer en rimelig præstation.

Men alt i alt er The 4th Floor en ganske typisk thriller med et meget gennemskueligt plot.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017