Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Terrassen (1980)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ettore Scola
Medvirkende: Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Jean-Louis Trintignant m.fl.
Varighed: 174 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 4. december 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
På en pragfuld terrasse på Via Aurelia i Rom afholdes sammenkomster for Roms dekandente og intellektuelle borgerskab. Her mødes de allesammen, filmskuespillere, forfattere, producere, kritikere og alle, der har noget at sige eller ikke i den kulturelle verden.

Der er humørforfatteren Enrico (Jean-Louis Trintignant), der skal skrive humoristiske historier og filmoplæg, men han har tabt den humoristiske sans.

Den forfængelige filmproducer Amedeo (Ugo Tognazzi), som kan få alle de kvinder, han vil have, undtagen sin egen kone. Skuespilleren Galeazzo, der just er hjemvendt fra en årrække i Venuezuela i håb om at gøre comeback i filmindustriens Mekka, Rom.

Journalisten Luigi (Marcello Mastroianni), hvis kone har forladt ham, og nu er hans avis ved at gøre det samme. Parlamentsmedlemmet og kommunisten Mario (Vittorio Gassman), der har mistet den politiske glød og kaster sig hovedkulds ud i en håbløs affære, og den depressive tv-assistent Sergio (Sege Reggiani), der står for den kulturelle bedømmelse af den italienske tv-station RAI's udsendelser, men som ingen alligevel tager notis af.

Alle mødes de ved disse sammenkomster og diskuterer kulturelle emner.

Men hver især er fastlåste i deres egne liv og holdninger, bristede drømme og ulykkelige tilværelse. Hvilende ensomme i sig selv.

Som tilskuer bliver man budt indenfor på terrassen til den overdådige buffet, hvorefter en enkelt person afdækkes, for derefter at vende tilbage til den samme buffet.

Terrassen (La Terrazza) er en lang film, med meget lange intellektuelle dialoger, men den fænger. Især når man begynder at kende personerne. Hver skuespiller yder toppræstation, og bipersonerne er lige så farverige og facetterede.

Især en scene mellem Luigi og hans kone Carla på restaurant er fabelagtig god. Ligeledes en scene med tv-assistenten, der er så besat af sin vægt, at han næsten ikke ænser, hans kontor bliver reduceret til ingenting.

Alle karakterer er dramatiske, men grundet deres liv og genvordigheder, fremstår de komiske, og det er genialt.

Der er masser af underfundige dialoger, kryptiske ordspil og humoristiske indslag, at det er formidlende, den lange spilletid til trods.

Det er mesterinstruktøren Ettore Scola, der står bag, og han har også givet os blandt andre La Famiglia, En ganske særlig dag og Så gode venner var de vist..

Ettore Scolas film byder på store karakterroller samt gode historier, og er helt bestemt et nærmere bekendtskab værd.

Så kan man afsætte to en halv time, så vil jeg varmt anbefale Terrassen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017