Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Terraferma (2011)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Emanuele Crialese
Medvirkende: Filippo Pucillo, Donatella Finocchiaro, Beppe Fiorello m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 19. marts 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En lille, italiensk fiskerfamilie bestående af bedstefar Ernesto, hans søn Nino, dennes kone Maria og svigerdatteren Giulietta samt hendes 20-årige søn Filippo har trange kår.

Fiskeriet på den lille ø er ikke, hvad det har været. Nino og Maria ernærer sig nu med turisme. Det er kun bedstefar og Filippo, der har bevaret fisketraditionen.

Filippos mor er nervøs for både sin og Filippos fremtid, og vil til fastlandet for at få arbejde. Filippo vil blive på øen og som et lille kompromis, istandsætter de deres hus og bosætter sig i garagen.

Nu kan de få en indtægt mere ved at udleje huset til turister. Og Filippo kan blive ved med at fiske med bedstefar og hjælpe sin onkel sommeren over.

På en fisketur støder de på en tømmerflåde 25 sømil ude, fyldt med afrikanske flygtninge. Bedstefar kontakter straks kystvagten, for det er ulovligt at samle flygtninge op.

Men nogle af de nødstedte vælger i desperation at hoppe af tømmerflåden og svømme mod fiskerbåden. Men her gælder havets lov, aldrig at lade andre drukne. Så Ernesto og Filippo hiver dem op, blandt andre en ung, gravid kvinde og hendes lille søn.

Bedstefar og Filippo sejler flygtningene ind på land, og de andre stikker af. På nær den gravide kvinde og hendes søn. De bliver fragtet hjem til garagen og kort efter går fødslen i gang.

Men det er ulovligt at samle flygtninge op. Det er ulovligt at sejle dem ind til land. Det er ulovligt at skjule dem. Sidstnævnte ved politiet intet om, kun at bedstefar har sejlet nogle ind på land og derfor konfiskeres hans fiskerbåd og dermed hans levebrød.

Terraferma er et stille, dybt drama med mange konflikter og problematikker. Alt optaget som små billedkunstværker, understøttet af pragtfuld musik.

De små konflikter vises smukt som dagligdags genvordigheder. Konflikt mellem mor og søn, far og søn, lov og samvittighed, traditioner og nytænkning.

Det er et af de helt store, aktuelle problemer, der er oppe at vende i Terraferma: Den illegale indvandring, der strømmer ind over Europa.

Det kan man have sine meninger og politiske tanker om. men Terraferma viser dog med al tydelighed, at man ikke blot skal tænke på disse mennesker, som illegale flygtninge, men netop som mennesker med hver deres tragiske historie at fortælle.

Dette er meget stærkt gengivet og giver en hel del stof til eftertanke.

Persongalleriet er intet mindre end fantastisk, og netop fordi italienske instruktører har en tendens til at lade billederne tale, bliver alle personers historier nærværende og interessante.

Terraferma er et lille, poetisk mesterværk, der fortjener et stort publikum. Det er en smuk historie om et aktuelt, globalt problem, fortalt gennem en lille nøjsom fiskerfamilie, der stadig har moralen, anstændigheden og samvittigheden intakt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017