Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Terminus (2015)
 
 
  Genre: Sci-fi
Instruktør: Marc Furmie
Medvirkende: Jai Koutrae, Kendra Appleton, Todd Lasance, Bren Foster m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 19. maj 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Landet er i krig. Økonomien går ad pommern til og arbejdspladser nedlægges på stribe. Verdenssituation er også anspændt og en apokalypse lurer i horisonten.

David Chamberlain (Jai Koutrae) er enkemand og en af de mange, der forsøger at få enderne til at mødes. Men hans arbejdsplads er lukningstruet og datteren, Annabelle (Kendra Appleton), flytter hjem, da hun er blevet smidt ud fra sine studier grundet manglende betaling.

Så ikke kun er verden et kaos. Det samme synes livet også at være for David, der derfor ikke tøver med at gå hårdt til de våde varer.

En sen aften kører David galt i sin bil, da et meteor styrter ned og blænder ham. Det er en grim ulykke og David burde ikke have overlevet.

Han er dog ikke rigtig selv efterfølgende. Ikke kun forsvinder alle sår nærmest mirakuløst, men David har pludselig også fået en ufattelig indsigt. Han ved, at verden vil gå under i en atomkrig, men han ved også, hvad han skal gøre.

For meteoret havde noget med fra rummet. Men også andre jagter meteoret og det mystiske fra rummet ...

Det lyder som science fiction. Det lugter af science fiction. Men bliver det desværre aldrig rigtigt.

For science fiction-delen virker en kende forceret og bliver, desværre, aldrig udforsket eller udnyttet i tilstrækkelig grad. Det er synd, for den grundliggende tanke bag er faktisk rigtig god.

Skuespillet er bestemt ikke prangende i Terminus, selv om karakterne tegnes fint. Men det skyldes måske, at der ikke har været så meget at arbejde med i filmen, der tydeligvis er blevet til på et skrabet budget.

Det beskedne budget slår også igennem på billede, lyd og special effects. Det er således set bedre, hvor ikke mindst de specielle effekter virker meget tamme.

Så selv om Terminus egentlig byder på en ganske god og anderledes historie, så når filmen, i mine øjne, derfor ikke rigtig i mål. Ikke at det er en dårlig film, men den bliver heller ikke så god, at den for alvor brænder sig ind i bevidstheden.

Alligevel tør jeg godt anfale at give Terminus en chance. For der bydes på noget nytænkning, hvilket for flertallet af film efterhånden er blevet en mangelvare. Men er man hardcore science fiction fan, bliver man nok en kende skuffet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017