Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Tempelriddernes Skat III (2008)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Giacomo Campeotto
Medvirkende: Julie Grundtvig Wester, Niklas Svale Andersen, Christian Heldbo Wienberg m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23.spetember 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Apostlen Paulus overlevede ifølge legenden på mirakuløs vis et skibbrud ud for middelhavsøen Malta. Han konverterede derpå øens beboere til kristne, hvilket fik malteserne til at forære Paulus den kostbare Slangekrone som et symbol på hans indsats for øens indbyggere.

Dermed er det historiske grundlag for den tredje fortælling i den danske eventyrserie om Tempelriddernes Skat lagt an.

I Tempelriddernes Skat fra 2006 møder vi for første gang de fire unge venner, der er på ferie på Bornholm. Her opsporede Katrine (Julie Grundtvig Wester), Mathias (Nicklas Svale Andersen), Nis (Christian Heldbo Wienberg) og Fie (Frederikke Thomassen) Pagtens Ark i en rundkirke, og de fandt ud af, at Katrines far var medlem af Tempelriddernes Orden.

I Tempelriddernes Skat - Stormesterens hemmelighed fra 2007 var de fire venner atter på ferie på Bornholm. Her håbede de på en ganske almindelig sommerferie med lidt flirt og fest på havnen, men de opdager lige pludselig Det Sorte Broderskab. Katrines far blev ydermere kidnappet under mystiske omstændigheder, og de fire gæve venner måtte finde ham.

Nu er det atter blevet sommer, og Katrine håber på endnu en ferie på Bornholm, så hun igen kan spendere sommeren sammen med sine venner, Mathias, Nis og Fie. Men hendes far, Christian (Peter Gilsfort), som er den danske stormester for tempelridderne, vil det anderledes.

Han er nemlig i besiddelse af den famøse Slangekrone, som han vil levere tilbage til Den Maltesiske Ridderorden. Helt snydt bliver Katrine dog ikke, for han tager hende og hendes venner med til den skønne, historiske ø. Men igen bliver det til alt andet end ferie for de fire venner.

Slangekronen falder nemlig i de forkerte hænder og situationen bliver ikke bedre af, at Mathias bliver kidnappet af en smuk pige, han har forelsket sig i. Han er nu udset som "hovedpersonen" i en middelalderlig, rituel ofring.

Så nu er det op til Katrine, Nis og Fie at redde Mathias. Men kan de også generobre Slangekronen og få den afleveret til rette?

Man er ikke i tvivl om, at Tempelriddernes Skat III er en fortsættelse af tidligere eventyr, da der undervejs i filmen er en del henvisninger til de tidligere film. Men filmen kan sagtens ses uden at have set de to tidligere Tempelridder-film. Men den giver da blod på tanden for at se forgængerne fra 2006 og 2007.

De unge skuespillere er overbevisende i deres roller, og historien er godt skruet sammen - ikke mindst med historiske fakta undervejs. Det er med andre ord ikke kun en film, der fornøjer, men også en film, man kan blive lidt klogere af.

Komikeren og stand-upperen Mick Øgendahl optræder i en herlig rolle som guide for de fire venner. En rolle han løfter, så man nærmest krummer tæer, men også griner tykt, over den arketype, han lægger for dagen.

Tempelriddernes Skat III er bestemt et kig værd. Ikke kun for unge, men for hele familien, for det er godt håndværk og et godt eventyr. Mon ikke, vi kan forvente at se endnu et eventyr med de fire venner om et års tid ...
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017