Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Tempelriddernes Skat - Stormesterens hemmelighed (2007)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Giacomo Campeotto
Medvirkende: Julie Grundtvig Wester, Niklas Svale Andersen, Christian Heldbo Wienberg m.fl.
Varighed: 77 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2. oktober 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I Tempelriddernes Skat fra 2006 møder vi for første gang de fire venner, der er på ferie på Bornholm. Her opsporede Katrine (Julie Grundtvig Wester), Mathias (Nicklas Svale Andersen), Nis (Christian Heldbo Wienberg) og Fie (Frederikke Thomassen) Pagtens Ark i en rundkirke, og de fandt ud af, at Katrines far Christian (Peter Gantzler) var medlem af Tempelriddernes Orden.

Nu - et år efter - er de atter på ferie på Bornholm. Ungerne er blevet et år ældre, og puberteten er sat ind, i hvert fald for Mathias og Nis' vedkommende. De har begge spirende følelser for Katrine.

De håber på en ganske almindelig sommerferie med lidt flirt og fest på havnen, men de opdager lige pludselig Det Sorte Broderskab, og så går der "latin i den".

Christian, Katrines far, bliver kidnappet under mystiske omstændigheder, og de fire gæve venner beslutter sig for at finde ham.

Sporene peger mod middelalderbyen Visby på Gotland, hvor Kong Valdemar i 1361 indtog byen, efter at have tvunget stormesterens datter Sigrid til at åbne byporten. Dette opfattede byboerne som forræderi, og som straf murede de Jomfru Sigrid inde i borgtårnet.

Netop som de fire venner ankommer til Visby, fejrer byen middelalderuge, hvor sceneriet fra 1361 genoplives. Der er lanseturneringer, anført af Grev Sven (David Owe), Katrines fætter, markeder og almindelig festivitas.

Det går op for de unge mennesker, at Det Sorte Broderskab er ude efter en uvurdelig skat, som Christian ved, hvor er.

Tempelriddernes Skat - Stormesterens hemmelighed er en udmærket eventyrfilm for hele familien. Der er masser af action, spænding og ikke mindst humor.

Dialogerne mellem de unge stjernefrø glider let og ubesværet, og virker ikke iscenesat. Selve plottet med lidt historiefortælling flettet ind er lidt tyndbenet, men det hele hænger dog sammen.

Tempelriddernes Skat - Stormesterens hemmelighed er en film, hele familien kan samles om til en hyggelig filmdag. Den tredje film i rækken af Tempelridderne har biografpremiere i 2008

Så kridt banen op og tag med de fire venner på jagt efter en skat, der eftersigende skulle befinde sig i Visby på Gotland. Et godt eventyr for alle.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017