Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Tempelriddernes Skat (2006)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Kasper Barfod
Medvirkende: Julie Grundtvig Wester, Nicklas Svale Andersen, Christian Heldbo Wienberg m.fl.
Varighed: 84 minuttter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 3. oktober 2006
Anmeldt af: Ea Sofie Mors Simonsen
 
 
12-årige Katrine (Julie Grundtvig Wester) er på vej til Bornholm, hvor hun plejer at holde sommerferie og være sammen med sine venner Mathias (Nicklas Svale Andersen), Nis (Christian Heldbo Wienberg) og Nis' lillesøster Fie (Frederikke Thomassen).

Nis har undersøgt noget om Tempelridderne, og han er måske på sporet af Tempelriddernes skat. Det bliver personligt, da Katrines gode ven præsten Johannes (Ulf Pilgaard) bliver offer i jagten på Tempelriddernes skat.

Nu vil Katrine finde skatten. Hun tror, at hun også vil kunne finde dem, der fik ram på Johannes. Da børnene prøver at undersøge det, kommer Katrines far i vejen. Hun må i hvert fald ikke gå uden for en dør, når det begynder at blive mørkt, og det viser sig, at det er der mange grunde til.

Jeg blev i første omgang fanget af filmen. Måden den starter på vil nok fængsle de fleste. De unge skuespillere spiller deres roller rigtigt godt. Spillet mellem de fire børn er flot. Man tror på at de er venner, og der bliver gjort god brug af deres forskellige talenter gennem hele filmen.

Men selve hovedhistorien er kedelig, fordi den er for urealistisk og ikke har meget med moderne børns virkelighed at gøre. Den er lidt for skolelæreragtig.

Hvis man er til krimier, hvor man hurtigt ved hvem skurken er, og kan lide flotte billeder fra Bornholm, så kan denne film være ok. Men jeg tror at filmen er lavet mest for forældre og bedsteforældre, der har set Da Vinci Mysteriet.

Ekstramaterialet er til gengæld rigtig godt, der er meget guf til filmfreaks. F.eks. kan man få meget at vide om storyboard, stunts og fægtescener.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017