Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Tank (1984)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Marvin J. Chomsky
Medvirkende: James Garner, C. Thomas Howell, G.D. Spradlin m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 2. februar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Zack Carey (James Garner) er chefsergent i den amerikanske hær og har ikke lang tid tilbage, inden han kan lade sig pensionere fra hæren. Zack er med familien netop flyttet til en militærbase i staten Georgia, hvor han skal have overstået sin sidste stationering.

Zacks drøm er, når han trækker sig tilbage fra det militære liv, at købe en båd for sin opsparede pension og ellers bruge kvalitetstid sammen med konen og sønnen Billy (C. Thomas Howell). I det henseende adskiller chefsergenten sig ikke fra så mange andre amerikanske militærfolk.

Zack er dog langt fra den almindelige, amerikanske militærmand. Han har nemlig sin helt egen Sherman tank. Fuldt funktionsdygtig og komplet med ammunition.

Da Zack kommer på kant med det lokale politi og, ikke mindst, den lokale sherif, Cyrus Buelton (G.D. Spradlin), er sheriffen opsat på hævn. Men han har bare ingen juridisk magt over en af militærets ansatte.

I stedet får sherif Buelton arresteret Zacks søn på en falsk anklage om salg af narko. Billy risikerer nu at komme i en barsk arbejdslejr i mange, mange år, men Zack kan få ham fri ved at aflevere sin kommende pension og dermed sige farvel til sine fremtidsplaner.

Zack betaler for at redde sin søn, men sherif Buelton nægter efterfølgende at løslade Billy. Zack beslutter derfor at tage sagen i egen hånd. Eller måske rettere, i egen tank ...

Tank er ganske godt skruet sammen, omend historien til tider halter en del. Men det er god underholdning og der er samtidig godt med action undervejs.

James Garner, der af de fleste nok forbindes med en af de talrige westerns, han har spillet med i, er glimrende i rollen som den barske, men retfærdige chefsergent. Det er en af den type roller, der nærmest er skræddersyet til James Garner.

C. Thomas Howell er glimrende i rollen som militærsønnen Billy, der føler at han står i skyggen af sin afdøde bror. Og G.D. Spradlin formår at gøre den lokale sherif til en mand, man bare ikke kan lade være med at hade.

Alt i alt er Tank langt fra en dårlig film. Det er bestemt heller ikke verdens bedste. Men det er godt og vel syv kvarters udmærket underholdning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017