Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Tandlægen (1996)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Brian Yuzna
Medvirkende: Corbin Bernsen, Linda Hoffman, Michael Stadvec m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 13. juni 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Alan Feinstone (Corbin Bernsen), en af de mest perfektionistiske tandlæger i Beverly Hills, har det perfekte liv.

Han forguder sin smukke hustru, Brooke (Linda Hoffman). Han ser selv blændende godt ud. De bor i en pragtfuld villa og kommer i de bedste kredse.

Hans tandlægepraksis er en lukrativ forretning, for han er dygtig til sit fag. Han går ind for harmoniske omgivelser, for at give sine patienter en fuldendt oplevelse af et ellers traumatisk tandlægebesøg.

Til Vissi d'arte, vissi d'amore af Puccini sørger han for, at patienterne er afslappede og føler sig i trygge hænder, når han går i gang med rodbehandling, bor eller andre roterende instrumenter.

Men Feinstone har et følsomt og skrøbeligt sind, der helt krakelerer, da han opdager at Brooke er ham utro. Med poolmanden! Tilmed på deres bryllupsdag.

Skattevæsnet er tillige i hælene på ham, og hele hans verden bryder sammen ...

Pyha - jeg vil lige sige, at jeg lider af tandlægeskræk, så Tandlægen var ikke just en film, jeg så frem til at se.

Tandlægen (The Dentist) er løseligt baseret på virkelighedens seriemorder Glennon Engleman, der var tandlæge og hvis ofre tæller syv dokumenterede, men der har nok været flere. Så historien er ikke grebet helt ud af den blå luft.

Tandlægen bygger langsomt spændingen op, og det er egentlig først cirka 42 minutter inde i filmen, at det bliver grimt for alvor. Men så bliver det faktisk også grimt - især hvis man lider af tandlægeskræk og får koldsved på panden ved lyden af et tandlægebor.

Eller selv kan huske, hvor forsvarsløs, man føler sig, når man sidder i tandlægestolen, og tandlægen indfører diverse rædsomme instrumenter ind i gabet på en.

Corbin Bernsen giver sin karakter fuld valuta for pengene og er fremragende som den sensible tandlæge. Det er Corbin Bernsen, der holder sammen på historien og udfylder hullerne - var jeg lige ved at skrive.

Den snigende paranoia vises flot og overbevisende i flash-backs og fantasier. Dette kan godt virke lidt forvirrende i starten, men man lever sig hurtigt ind i historien og skrækken.

Jeg ved, at næste gang jeg skal til tandlægen, vil jeg lige forhøre mig om visse personlige emner. Er min tandlæge glad? Har han vrøvl med skattesvæsnet? Er konen utro? Eller er der andre indikatorer på, at han har en ualmindelig dårlig dag ... tja, så tror jeg, at jeg aflyser.

Der er visse scener fra Tandlægen, der ikke helt vil slippe mine nethinder og hukommelse. Men kan man godt lide at svælge i blod og smerte, så vil Tandlægen helt klart være den oplagte film at muntre sig med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017