Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Taking Off (1971)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Milos Forman
Medvirkende: Lynn Carlin, Buck Henry m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 19. januar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Lynn (Lynn Carlin) og Larry Tyne (Buck Henry) er to helt almindelige forældre i 1970'ernes USA. Eller næsten helt almindelige. For deres teenagedatter beslutter sig nemlig for at løbe hjemmefra.

Datteren er taget til en udtagelsesprøve for unge sangere. Eksempler på deres musikalske kunnen vises løbende gennem hele filmen.

I deres søgen efter datteren opdager Tyne-parret, at de ikke er ene om at mangle en datter eller søn. De bliver ligefrem involveret med en forening for forældre, der leder efter deres håbefulde poder.

Jagten på datteren formår desuden at bringe Lynn og Larry tættere på hinanden, end de har været i mange år. Og langsomt, men sikkert, opdager de, at der kan være et liv ved siden af det som forælder.

De oplever nye sider af sig selv og deres ligesindede. De stifter bekendtskab med euforiserende stoffer, blandt andet til et møde hvor de som forældre skal lære at ryge marihuana. Alene den scene er guld værd.

Taking Off er den første film fra mesterinstruktøren Milos Forman, efter han var flyttet til sit nye fædreland, USA. Den er et tidstypisk og, på mange måder, kærligt billede af landet og menneskene.

Milos Forman har stået bag et utal af andre film. Blandt andre Blondinens Kærlighed, Goya's Ghosts, Talent Competition og Man on the Moon.

Taking Off er ikke kun ganske underholdende, men også tankevækkende. Derudover er der mulighed for at opleve Tina Turner i en meget yngre end de fleste kender hende.

Selv om Taking Off har 40 år på bagen, er den absolut værd at stifte bekendtskab med. Om ikke andet, så for at se en film om bortløbne teenagere, der handler om stort set alt andet end teenagerne!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017