Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Take the Lead (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Liz Friedlander
Medvirkende: Antonio Banderas, Rob Brown, Yaya DaCosta m.fl.
Varighed: 115 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: SF Film
Udgivet: November 2006
Anmeldt af: Ea Mors Simonsen
 
 
Pierre Dulaine (Antonio Banderas) er danselærer, og en dag på vej hjem fra arbejdet, ser han Rock (Rob Brown) begå hærværk på en bil. Pierre beslutter sig for at hjælpe Rock og nogle andre unge der går i Obs-klassen på en stor skole.

LeRhette (Yaya DaCosta) er en af pigerne i Obs-klassen og efter Mr. Dulaine´s mening er hun den bedste til at danse, til at starte med. Pierre fortæller de unge om en danse-konkurrence og om de 5.000 dollars, man får hvis man vinder. Det begynder at gå fremad.

Men så går det hele galt da de unge hører, at de skal betale 200 dollars i gebyr for at deltage, men Pierre Dulaine VIL lære de unge at danse, og igennem dansen lærer de samarbejde, værdighed og gensidig respekt. Han vil give dem en vision af den fremtid, de kan få, hvis de vil, og tror på sig selv.

Det første man tænker er: "Nej, nu ikke endnu en dansefilm". Men denne her film er helt anderledes: At den bygger på en virkelig historie er det første gode ved den - Pierre Dulaines idé om at give unge mennesker mod på livet gennem dans, har ført til at 1.200 unge i New York nu danser sig frem til et bedre liv.

At den ikke taler de voksnes sprog, men de unges sprog er det andet gode.

At den er filmet smukt er den tredje gode ting ved den.

At skuespillerne spiller super er det fjerde gode, og at den ikke handler om, at alt er perfekt er det femte gode ved den.

Der er ikke noget minus ved denne her film!! Og så danser de jo så smukt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017