Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Tæl til 100 (2004)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Linda Krogsøe Holmberg
Medvirkende: Frederik Paarup, Julie Carlsen, Anders W. Berthelsen, Troels Lyby m.fl.
Varighed: 77 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Teenageren Thomas (Frederik Paarup) og hans mor Anne (Julie Carlsen) er på evig flugt fra Annes voldelige mand.

De bliver således ikke længe i hver by, og Thomas må helst ikke knytte bånd til nogen. For tidsrammerne er usikre og måske skal de rykke teltpælene op endnu engang.

En dag ankommer de til en lille flække, og får logi hos Lars (Troels Lyby). Anne får arbejde i den lokale Netto, og Thomas får et fritidsjob som cykelbud.

Han trives godt i skolen, og får noget, han aldrig før har haft, venner og en lille følelse af succes ...

Men nissen flytter som bekendt med, og en dag tropper faderen op. Men hvor længe skal man blive ved med at flygte? Og ikke tage ansvar for sit eget liv, men derimod konfrontere problemerne?

Det er instruktøren Linda Krogsøe Holmbergs debutspillefilm, og det lover godt. Det er en god historie, og gode skuespillere. Frederik Paarup er genial i rollen som Thomas.

En stille og på bunden dybt frustreret dreng i konflikt med sig selv. Anders W. Berthelsen, som vi jo kender fra bl.a. Fukssvansen og Italiensk for begyndere, er fremragende som den voldspsykopatiske far. En rolle, som man just ikke tillægger ham.

Tæl til 100 er et stærkt ungdomsdrama, der sætter tanker i gang, og det kan anbefales at man ser den sammen med sine børn. Det kan give anledning til en god snak om at stå fast, konflikthåndtering og identitet.

Visse scener i Tæl til 100 er direkte gribende og man kan ikke lade være med at blive fanget af historien. Alt i alt en rigtig god familiefilm, som er værd at bruge tid på.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017