Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Switch (2011)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Frédéric Schoendoerffer
Medvirkende: Karine Vanasse, Eric Cantona, Karina Testa m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 3. juli 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Sophie Malaterre (Karine Vanasse) er en ung, arbejdsløs modedesigner i Montreal. Efter en karrieremulighed er glippet, bytter hun sig via boligportalen Swich.com til en lejlighed i hjertet af Paris.

En drøm er nærmest gået i opfyldelse, da Sophie flytter ind i lejligheden tæt på Eiffeltårnet. Men allerede næste morgen bliver drømmen til et mareridt, da lejligheden bliver stormet af politiet under ledelse af kriminalbetjenten Damien Forgeat (Eric Cantona).

I et af lejlighedens værelser finder politiet et hovedløst lig og Sophie bliver anholdt, anklaget for drab. Og hun bliver tilmed forvekslet med lejlighedens ejer, Bénédicte Serteaux (Karina Testa).

Sophie bedyrer sin uskyld og sande identitet. Men politiet tror hende ikke, og alle beviser, der kunne underbygge Sophies forklaring, er væk. Sophie må derfor tage sagen i egen hånd og flygter fra politiet for at kunne bevise sin uskyld og sande identitet.

Sophie går under jorden og forsøger at finde beviser, der kan bevise, hun har ret. Men hun bliver modarbejdet af Bénédicte Serteaux, der i Canada forsøger at fjerne alle løse ender, herunder også Sophies familie og venner.

Mens politiet jagter den undvegne Sophie, fortsætter deres tekniske undersøgelser. Undersøgelserne viser, at der er temmelig meget uldent ved hele sagen og snart begynder Forgeat at indse, at Sophie måske taler sandt, og at hun i virkeligheden er den, hun påstår.

Samtidig er den virkelige Bénédicte Serteaux ankommet til Paris for at gøre det endeligt af med Sophie, da hun begynder at komme lidt for tæt på sandheden ...

Switch er lidt lang tid om at komme i omdrejninger, men så tager filmen til gengæld også fart. Og med rigelig action.

Historien er god og egentlig temmelig skræmmende. Det er faktisk tankevækkende, hvor let man kan miste sin identitet og få påduttet en andens. For derpå blive stillet til ansvar for andres handlinger.

Skuespillet er godt. Især virker Karine Vanasse overbevisende i rollen som Sophie, der pludselig befinder sig i sit livs mareridt. Også den tidligere fodboldstjerne Eric Cantona gør det udmærket, men har da efterhånden også ganske mange film på samvittighden efter han lagde fodbodstøvlerne på hylden.

Alt i alt er Switch et rigtig godt bekendtskab. Og at filmen er på fransk, glemmer man hurtigt, da den først kommer op i omdrejninger. Så har man alt for travlt med at følge med!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017