Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sweet Liberty (1986)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Alan Alda
Medvirkende: Alan Alda, Michael Caine, Michelle Pfeiffer, Bob Hoskins m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 2. februar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Historieprofessoren Michael Burgess (Alan Alda) skriver en bog om den amerikanske borgerkrig. Bogen bliver købt af Hollywood og snart efter ankommer et kæmpe filmhold til Michaels hjemby for at lave en spillefilm baseret på bogen.

Instruktøren har dog ikke tænkt sig slavisk at følge den historisk faktuelle bog. I stedet er planen at lave en film, der rummer alle de elementer, som virkelig sælger. Blandt andet oprør mod autoriteter, vold og frække scener. Og så, selvfølgelig, en total fordrejning af sandheden.

Med filmholdet kommer også stjernerne Elliott James (Michael Caine) og Faith Healy (Michelle Pfeiffer). Samt manuskriptforfatteren Stanley Gould (Bob Hoskins).

Lynhurtigt udvikler filmen sig til lidt af et mareridt for den faktafikserede professor. Ikke kun kæmper han en tilsyneladende umulig kamp for at få manuskriptforfatteren og instruktøren til at holde sig til fakta, men også på hjemmefronten er der problemer.

Midt i det hele indleder Michael et forhold til den smukke Faith, trods at han samtidig forsøger at overbevise sin kæreste om at flytte sammen med sig. Kæresten, Gretchen, begynder tilmed at flirte med filmens anden stjerne, Elliott.

Til sidst bliver det hele bare for meget for den ellers rolige og velafbalancerede historieprofessor. Michael ender derfor med at sabotere flere af filmens vigtige scener. Men instruktøren har selv nogle esser i ærmet ...

Sweet Liberty har ikke kun Alan Alda, som de fleste nok bedst kender fra succes-serien M*A*S*H, i hovedrollen. Alan Alda står således også bag manuskriptet og har instrueret filmen.

Hvis Sweet Liberty skulle være ment som en humoristisk stikpille filmindustrien, så falder den til jorden med et brag. For så er der ganske enkelt ikke nok bid i historien og måden den bliver fortalt på.

Men ellers er det da en ok komedie, der dog ikke udmærker sig afgørende. Det skulle da lige være skuespillerne.

Michael Caine er således i topform og spiller fremragende rollen som den overlegne stjerne, der forventer at alt og alle hopper og danser efter hans pibe. Ligeledes er Michelle Pfeiffer glimrende i rollen som skuespillerinden, der vil gøre alt for at leve sig ind i sin rolle.

Alan Alda har jeg det personligt svært ved at forholde mig til i andre roller end som Hawkeye Pierce, der som feltkirurg redder liv under Korea-krigen.

Alt i alt er Sweet Liberty udmærket tidsfordriv. Men det er desværre også en film, der er relativt hurtigt glemt igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017