Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sweet Home Alabama (2003)
 
 
  Genre: Kærlighedskomedie
Instruktør: Andy Tennant
Medvirkende: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Demsey m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Melanie (Reese Witherspoon) rejste fra den lille provinsielle flække Pigeon Creek, Alabama, til New York for at skabe sig en karriere. Det lykkedes også, og efter syv år i N.Y., er hun en fremadstræbende og højt anset modedesigner.

Melanie har styr på tilværelsen. Der er fuld fart over feltet, succes og penge, tilmed er hun forlovet med borgmesterens søn, Andrew (Patrick Dempsey). Der er bare en lille detalje for, at brylluppet kan holdes.

Melanie blev gift i Pigeon Creek med Jake (Josh Lucas) syv år tidligere, og hun er aldrig blevet skilt fra ham. Melanie må så tage tilbage til sin hjemby for at få ordnet en skilsmisse, og her møder hun naturligvis sine gamle venner, sine forældre og naturligvis Jake.

At kalde filmen en kærlighedskomedie er vel nok lige store ord. Jeg vil hellere betegne den som en sød kærlighedshistorie. Reese Witherspoon spiller overbevisende rollen som Melanie, den lidt yuppie-agtige pige, der ikke helt kan hitte rundt i det med følelserne og kærligheden.

En af de mere markante biroller er den kvindelige borgmester, Kate Hennings , spillet af en yderst oplagt Candice Bergen. Melanies "bondske" forældre, spillet af Mary Kay Place og Fred Ward, er måske lige voldsomt nok karikerede, som de lettere tilbagestående landsbyfolk, der spiller historiske rollespil om Sydstatskrigen.

Men stort set holder historien. Det er en sød og hyggelig film, man hygger sig ved, men komedie - nej.

Af ekstra materiale er der bl.a. den originale slutning, som jeg godt forstår, de lavede om, samt musikvideoen "Sweet Home Alabama".
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017