Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Svinestien (1969)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Pier Paolo Pasolini
Medvirkende: Pierre Clémenti, Jean-Pierre Léaud, Anne Wiazemsky m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 3. september 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Svinestien består af to historier, der fortælles på skift.

Den første historie er om en ung mand, der er på flugt i ørkenen. Han lever af sommerfugle og slanger. Når han møder en modstander og slår ham ihjel, fortærer han også deres kød. Men han indhentes snart af sine forfølgere ...

Den anden historie er ligeledes om en ung mand, Julian (Pierre Clémenti), der lever et rigmandsliv med sine forældre og sin måske kæreste, Ida (Anne Wiazemsky).

Fælles for disse forskellige unge mænd er deres stærke ønske om at dræbe deres respektive fædre ...

Svinestien (Porcile) er absolut en film, man skal give sig god tid til, og jeg kan da kun på det stærkeste anbefale, at man læser den medfølgende booklette. Det fremmer forståelsen for denne højst besynderlige film med al dens symbolik og samfundskritiske indfaldsvinkler.

Visuelt fanger Svinestien med det samme, især historien om den unge mand i ørkenen. Det er fantastisk smukt optaget. Og selv om man måske ikke opfanger handlingen lige med det samme, fascinerer det. I den anden sideløbende historie om Julian er der, efter min mening, lidt for lange og snørklede dialoger.

Instruktøren Pier Paolo Pasolini var en meget kompleks mand med sine visioner, og et meget spændende filmisk bekendtskab. Han har for eksempel stået bag film som Matthæusevangeliet fra 1964, der ikke er nær så "langhåret" som Svinestien.

Men Svinestien er en meget svær film at beskrive, den skal opleves. Men kun hvis man vel og mærke er lidt af en nørd, der ikke kræver underholdning og action. Men derimod eftertænksomhed og symbolik.

Men læs bookletten først, ellers bliver man helt lost.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017