Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Superbror (2009)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Birger Larsen
Medvirkende: Lucas Odin Clorius, Viktor Kruse Palshøj, Andrea Reimer m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. juni 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
10-årige Anton (Lucas Odin Clorius) ønsker sig en storebror. Han har godt nok en, Buller (Viktor Kruse Palshøj), men han er autist og kan ikke leve op til den helterolle, som Anton ønsker sig af en rigtig storebror.

I Antons øjne er en rigtig storebror en, der forsvarer ham mod skolens bøller. En, der hjælper ham med lektierne. En, han kan se op til og være stolt af.

Det er lidt svært at være stolt af Buller. Især når han småflæbende og med dirrende overlæbe ikke kan finde ud af tingene oven i sit hoved. Det er også lidt vanskeligt at se op til en storebror, der går i specialklasse og generelt er anderledes.

Bullers store interesse er rummet og universet, og trods sin lettere højdeskræk kravler han tit ud på taget for at kigge nærmere på stjernehimlen. Han er overbevist om, at der findes liv et sted deroppe, og at "de" snart vil komme.

En skønne dag får Anton fingrene i en mystisk genstand og det viser sig, at det er legetøj fra det ydre rum. En såkaldt STC, Super Trip Control, der kan forvandle en til lige den, man ønsker.

Nu er Buller lige pludselig blevet den storebror, Anton altid har ønsket sig. En rigtig sej en af slagsen, der er rapkæftet, er skråsikker og fanden-i-voldsk. En rigtig Superbror.

Handlingen i Superbror lyder måske lidt søgt, men det opvejes helt og aldeles af de herlige knægte, Viktor Kruse Palshøj som Buller og LucaS Odin Clorius som Anton. Især sidstnævnte er fremragende. Men begge er unge skuespillere, jeg håber, vi kommer til at se meget mere til fremover.

Intet eventyr uden en prinsesse. I Superbror er det Agnes i skikkelse af Andrea Reimer, der giver den hele armen som præmenstruel teenager og helt vild med Anton. Endnu en ung skuespiller med et stort potentiale.

Anette Støvlebæk ses i rollen som brødrenes mor Anja. En hårdtarbejdede enlig mor, der ikke helt har accepteret Bullers autisme og nærmest desperat forsøger diverse helsekostmedikamenter for at rette op på hjernens "skævheder".

Historien hænger fint sammen med et godt budskab, uden at virke for pædagogisk og politisk korrekt. Superbror er en dejlig familiefilm, hele familien kan samles om. De halvstore unger vil garanteret hygge sig, og os halvgamle individer vil helt sikkert få lidt stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017