Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Subconscious Cruelty (1999)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Karim Hussein
Medvirkende: Brea Asher, Eric Pettigrew, Ivaylo Founey m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. juni 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Subconscious Cruelty består af fire sekvenser, der hver omhandler liv, død, kærlighed og religion. Det er et levendegjort mareridt, instruktøren Karim Hussein har skruet sammen.

Første episode er en brors og gravide søsters forhold i et faldefærdigt hus. Der er kun de to og det ufødte barn.

Anden episode er en seksuel tilbedelse og hyldest til jorden. Tredje episode er en mand på en bistro, der roder med nogle papirer. Ingen ved noget og seeren må selv drage sine slutninger. Den fjerde og sidste episode er den lidende Jesus, der besudles af lystne og kødspisende kvinder.

Det er surrealisme og en visuel rejse ind i det mest groteske og obskure univers, jeg nogensinde har befundet mig i. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg var lige ved at slukke eller blot vende blikket til noget mere fredfyldt, som for eksempel min potteplante.

Men jeg blev nærmest suget ind i dette mareridt og kunne ikke frigøre mig. Det er noget nær det mest modbydelige, jeg har set. Subconscious Cruelty er et sansebombardement af meningsløshed, ondskab, tabubelagte emner, rædsler, kannibalisme og ekstremiteter.

Subconscious Cruelty er grænseoverskridende, provokerende og chokerende. Det er visionel rædsel på rædsel og der er ikke meget formildende over episoderne.

Karim Hussein er en kontroversiel instruktør, og enten hader man ham eller også elsker man ham. Han har blandt andet stået bag The Beautiful Beast og Ascension. Han er eniment til at skabe helt specielle universer og skildre de mørkeste og dystre afkroge i menneskesindet. Han går ikke på kompromis og er ikke bleg for at bryde grænser og vise alt.

Ekstramaterialet er på en skive for sig selv og byder på mangt og meget. Blandt andet den 77 minutter lange Making of og 20 minutter med fraklippede scener.

Subconscious Cruelty er en bragende flot film, og kan man tåle det ekstreme, venter der en filmisk oplevelse af dimensioner.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017