Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Struck by Lightning (2012)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Brian Dannelly
Medvirkende: Chris Colfer, Rebel Wilson, Allison Janney m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 4. juni 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da en sidsteårselev i gymnasiet bliver tilfældigt ramt af lynet og dør, får han mulighed for et tilbageblik på sit korte og, egentlig, triste liv:

Carson Phillips (Chris Colfer) har en drøm. Han vil være journalist. Og han vil skrive for en af USA's største aviser i byen over dem alle, New York.

Men han har alle odds mod sig. Carson går ikke kun på en temmelig ringe skole, i en flække af en by. Han er også skilsmissebarn og bor sammen med sin alkoholiserede mor, Sheryl Phillips (Allison Janney) .

Desuden er Carson ikke videre vellidt på sin skole. Han anser sig selv for at være bedre og mere intelligent end sine medstuderende, og er derfor ofte meget sarkastisk og til tider direkte ubehøvlet.

Carson arbejder dog ihærdigt for at nå sin drøm. Blandt andet ved at være med i skolens skribent-klub og være redaktør for skoleavisen. Men det er bare ikke nok for at give de ekstra point, der kan være adgangsgivende til et godt universitet, hvor han kan læse til journalist.

Studievejlederen anbefaler Carson at lave et litteraturmagasin, hvor han får andre på skolen til at bidrage, da det vil bedre hans chancer betydeligt. Det beslutter Carson derfor at gøre og allierer sig med den evigt videofilmende Malerie Baggs (Rebel Wilson), som han allerede kender skribent-klubben og skoleavisen.

Problemet bliver nu, at få sine medstuderende til at bidrage. En nærmest umulig opgave, når resten af eleverne er sports-nørder, pothoveder, cheerleaders, satanister eller sexfikserede.

Men det viser sig hurtigt, at de fleste af dem har skeletter i skabene. Så sammen med Malerie begynder Carson at afpresse både elever og lærere til at skrive de nødvendige bidrag til litteraturmagasinet.

Umiddelbart ligner Struck by Lightning endnu en komedie om forskellige typer elever på en skole. Det er det dog langt fra. Og det er vel egentlig mere drama end komedie, selv om filmen byder på en del gode grin undervejs.

Historien, Struck by Lightning fortæller, er både god og interessant. Og så er det et herligt anderledes twist, at hovedpersonen dør allerede i starten, og at fortællingen dermed er et tilbageblik på den seneste tids begivenheder.

Skuespillet er både godt og troværdigt, omend det kan være svært at fatte sympati for hovedpersonen, Carson, godt spilllet af Chris Colfer, som i øvrigt også har skrevet manuskriptet. Dertil virker han næsten for nedladende og ufølsom.

Men det passer omvendt godt ind i den fine historie. Man kan da heller ikke tillade sig at føle sig snydt, når man har investeret halvanden time af sin tid på at se Struck by Lightning fra start til slut.

Og særligt ikke, når der også bydes på motion til lattermusklerne og lidt at tænke over!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017