Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Strigoi - The Undead (2009)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Faye Jackson
Medvirkende: Catalin Paraschiv, Rudi Rosenfeld, Vlad Jipi m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 18. januar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den unge, uddannede læge uden speciale og erfaring, Vlad (Catalin Paraschiv), har turet rundt i Italien for at afprøve sig selv. Ikke som læge, men som "tjener" på en junkfood restaurant.

Det har ikke været den store succes, og han vender nu hjem til sin farfars hjemby, Portelany, i Rumænien. Den lokale drukkenbolt Florin er just død og der holdes vågenætter efter de rumænske traditioner og religion.

Vlad ser hurtigt, at den afdøde bestemt ikke er død af naturlige årsager, trods dødsattesten viser dette. Det er desværre Vlads navn, der står som tilsynsførende læge på dødsattesten, da landsbyens beboere ikke lige havde regnet med, at Vlad kom hjem igen.

Vlad forsøger at komme til bunds i det mystiske dødsfald med lidt hjælp fra sin barndomsven, politikommissær Octav (Vlad Jipi). Men alle, inklusive Octav, er besynderligt ligeglade, og der er ikke rigtig nogen hjælp at hente.

Sporene fører hele tiden tilbage til landsbyens tidligere borgmester, Constantin Tirescu (Constantin Barbulescu). Men der er noget, der er helt ravruskende galt ved hele situationen ...

Strigoi - The Undead er en meget underfundig historie med mange undertoner og lag. Det er ikke blot en almindelig horror film. Den dækker over så meget mere.

Strigoi er et begreb fra den rumænske mytologi, og bruges om væsener med magiske egenskaber, hovedsageligt vampyrer. I den rumænske mytologi er der flere grader af vampyrer - strigoi - både de døde, strigoi morte og de levende døde, strigoi viu. Disse to strigoi typer er fint repræsenteret i Strigoi - The Undead.

Derudover er historien en fint sammenspundet satire over Rumæniens nye historie med russere, tyskere, sigøjnere, kommunister og kapitalister, der alle er eller har været blodsugere på et eller andet plan.

Strigoi - The Undead er en visuel nydelse. Det vandt filmen da også førsteprisen for på Toronto After Dark Film Festival.

Skuespillet er fint. Især er Rudy Rosenfeld fantastisk i sin rolle som farfaren Nicolae. Man kan simpelthen ikke lade være med at holde af denne karakter.

Strigoi - The Undead er en fin "vampyrfilm", der absolut er værd at bruge tid på. Den vinder endnu mere ved et gensyn, da man får endnu flere små facetter med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017