Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Strictly Ballroom (1992)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Baz Luhrmann
Medvirkende: Paul Mercurio, Tara Morice, Pat Thomson, Barry Otto m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 9. november 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Scott (Paul Mercurio) er konkurrencedanser på højt plan. Stærkt drevet af sin yderst ambitiøse mor, Shirley (Pat Thomson). Men under en konkurrence, hvor Scott og hans faste partner, Liz (Gia Carides), bliver lukket inde i et hjørne af et par konkurrenter, bliver Scott nødt til at improvisere med sine egne trin og krumspring.

Dette er absolut upassende og bryder alle de stringente normer inden for standarddans og almen opførsel på et dansegulv. Liz bliver tosset og bryder partnerskabet. Mor er rasende. Far Doug (Barry Otto) er forbløffet og hele dansesamfundet i chok.

Der er kun tre uger til det store Pan Pacific Grand Prix løber af stablen, og Scott er uden partner. Men som skæbnen nu engang har for vane, blander den sig og ind på scenen kommer nybegynderen Fran (Tara Morice).

Hun har gået til dans i to år på begynderholdet og udelukkende danset med piger. Hun er ikke særlig tiltrækkende og hun behersker ikke engang grundtrinene til en rumba.

Men ... Fran og Scott begynder at træne i det skjulte, og med hjælp fra Frans spanske familie begynder Scott at få mere styr over sig selv, sine følelser og drømme.

Den store dansekonkurrence nærmer sig, og en ny partner er fundet uden Scotts vidende ...

Strictly Ballroom (De forbudte trin) tog verden med storm og høstede 17 internationale priser og nominationer. Blandt andet otte AFI-priser, tre BAFTA-priser samt en enkelt på Cannes Filmfestivalen.

Det er en film, der efterlader en med en god følelse og et smil på læben. Jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke er så meget inde i standarddans og har altid syntes, det føltes lidt opstyltet - undskyld, hvis jeg træder nogle over tæerne nu. Men der er en dans, jeg i den grad altid har være fascineret af, og det er pasodoble.

Og den mangler bestemt heller ikke i Strictly Ballroom. Heldigvis og pasodoble-scenerne hiver hele filmen op. Det er fløjtende forrygende.

Musikken bliver man bare glad af. Den strækker sig fra Strauss' An der schönen blauen Donau, henover Love is in the Air, Time after Time til George Bizets overture fra Carmen.

De to hovedrolleindehavere, Paul Mercurio og Tara Morice, giver alt hvad de har i sig og giver hinanden et ypperligt med- og modspil. Paul Mercurio er i øvrigt foruden skuespiller også professionel danser samt dommer i Australiens udgave af Vild med dans.

Alt i alt er Strictly Ballroom en dejlig film om det svære ved at turde følge sit hjerte og sine følelsers rytme. "For et liv levet i angst er et halvt liv".
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017