Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Stranger than Fiction (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Marc Forster
Medvirkende: Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal, Dustin Hoffman, Emma Thompson m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. maj 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Harold Crick (Will Ferrell) er et kedeligt og forudsigeligt menneske, der lever hver eneste dag på samme måde. Lige fra at børste sine tænder x-antal gange på samme måde til at nå morgenbussen i sidste øjeblik. Han arbejder tilmed for skattevæsenet, blot for at fuldende billedet.

Hans liv tager dog en drastisk drejning, da han en morgen begynder at høre en stemme. En stemme, der kommenterer hans gøren og laden samt hans inderste tanker. Og som snart fortæller Harold, at enden er nær for hans vedkommende.

Harold beslutter sig for at søge professionel hjælp, men ender med at blive henvist til litteraturprofessoren Jules Hilbert (Dustin Hoffman). Undervejs, i forbindelse med sit arbejde, møder han også bageren Ana Pascal (Maggie Gyllenhaal), som han forelsker sig i. Dermed er Harold ikke klar til at dø, og begynder at gøre noget ved tingene.

Det viser sig nemlig, at Harold er hovedpersonen i endnu uafsluttet bog. Harold beslutter sig for at opsøge forfatteren, Karen Eiffel (Emma Thompson), så han kan få hende til at revurdere slutningen på bogen og dermed om han skal dø eller leve.

Filmen er på mange måder speciel. Ikke mindst kommentarerne fra forfatteren, som Harold hører gennem store dele af filmen. Godt nok er disse kommentarer en væsentlig del af filmens plot og opbygning, men er samtidig umådelig irriterende.

Bortset fra dette lille, og meget personlige, sure opstød, er det en ganske udmærket film, der blandt andet udmærker sig ved at være både hjertevarm og humoristisk. Skuespillerne er med deres præstationer også med til at give filmen et løft. Så fire store klaptræer fra denne anmelder.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017