Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Storm over Rio Grande (1961)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Robert Aldrich
Medvirkende: Kirk Douglas, Rock Hudson, Dorothy Malone m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 29. april 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Storm over Rio Grande (The Last Sunset) er en på mange måder klassisk western. Ikke kun er der det klassiske opgør mellem helten og skurken, de smukke kvinder og kvægdriveri gennem fascinerende landskaber. Men det er samtidig en af de sidste westerns fra den æra, inden spaghettiwesterns blev det hotte i den genre.

Dana Stribling (Rock Hudson) er helten i historien, mens Brendan O'Malley er skurken, der er eftersøgt for at have myrdet sheriffens svoger. Begge ender de i Mexico, hvor Stribling ikke kan anholde O'Malley.

O'Malley tager et job hos ranchejeren John Breckenridge, hvor han skal hjælpe med at drive en større kvægflok over Rio Grande og ind i Texas. Breckenridge er en drukkenbolt, der går mere op i t tømme flasker end at passe sin ranch, så han har brug for al den hjælp, han kan skaffe.

O'Malley spiller dog ikke med helt åbne kort. Han tager nemlig arbejdet hos ranchejeren for at komme tæt på dennes kone, Belle (Dorothy Malone), som han havde en affære med mange år tidligere. Stribling beslutter sig for at slutte sig til den lille flok, så han kan blive i hælene på O'Malley.

For ved at følges med O'Malley over Rio Grande, kan Stribling anholde skurken straks de er i Texas. Så efterhånden som kvæg og mennesker nærmer sig floden, nærmer sig også det endelige opgør.

Storm over Rio Grande er en ganske udmærket film. Er man til western-genren, er den nærmest et must i reolen, for den kan tåles at se adskillige gange. Og så byder den på stjerneskuespillere, der nærmest sprudler.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017