Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Store Stygge Ulf Show (2011)
 
 
  Genre: Satire
Instruktør: Carsten Colling
Medvirkende: Ulf Pilgaard, Pernille Højmark, Gordon Kennedy m.fl.
Varighed: 200 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: NSM
Udgivet: 25. oktober 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En gang imellem er jeg kommet til at zappe over på TV2 Charlie og rendt ind i et satireshow med titlen Store Stygge Ulf Show.

Hver gang er jeg blevet hængende, men har så glemt hvilken ugedag, tidspunkt og kanal det blev vist fra. Derfor har jeg ikke været en tro tilhænger til dette show.

Nu udkommer første sæson af Store Stygge Ulf Show med hele tre timer og 20 minutters satirisk underholdning. Og gudskelov for det. Måske skal man ikke se det ud i et træk, som jeg gjorde. Man bliver lettere lalleglad og bims efter 300 minutters selskab af Ulf Pilgaard, Gordon Kennedy og Pernille Højmark, der er de bærende kræfter i showet.

Som i et hvert satireshow er der nogle gennemgående karakterer, og disse mangler heller ikke her. Der er den sidste rødglødende feminist, Vibeke Borg, i skikkelse af Pernille Højmark. Hun er også den kendte tv-kok Dåse med Åse, der giver inspiration til lækre retter af de fineste råvarer.

Der er den pinlige onkel, enhver familie nok har (eller har nok af). Her er det onkel Franz i Gordon Kennedys skikkelse. Han holder de mest forrygende taler, det være sig til konfirmation, bryllup eller begravelse, hvor de mest pinagtige oplysninger kommer frem og hvor afslutningen på de verbale svinerier altid slutter med: Skål og er der nogle der ringer efter en vogn. Det er forrygende pinligt og dermed sjovt.

Ulf Pilgaard er den usympatiske chef. Han er også den yderst følsomme psykolog, der i den grad får de mest banale oplevelser fra sin klient til at være dybt dybt traumatiske og stigmatiserende. Og så må Lauritz ikke glemmes.

Lauritz er min absolutte yndlingskarakter i showet, og den eneste der egentlig udvikler sig gennem afsnittene. Lauritz er en 70 år gammel homoseksuel, der endnu bor hjemme hos sin 93-årige mor - fremragende spillet af Pernille Højmark. Lauritz kan man simpelthen ikke lade være med at holde af i sine kvaler med at få sagt sin store hemmelighed til mor.

Ulf Pilgaard, der jo kendes fra karakterroller i blandt andet Arven og Kongekabale samt fra den mere humoristiske ende i Cirkusrevyen 2008 og Cirkusrevyen 2009 og Cirkusrevyen 2010 for ikke at forglemme Ulf Pilgaard - komik og satire fra fem årtier og Lisbet og Ulf Show, kræver vist ikke den store præsentation. Han er the grand old man i dansk showbusiness.

Pernille Højmark, der foruden sin skuespillerkarriere også er frontfigur i partybandet Sweethearts, er en forrygende person, der mester komik og satire. Hun huskes måske bedst fra rollen som Karen Jensen i tv-serien Krøniken.

Gordon Kennedy, som nok (desværre) huskes bedst for floppet Stjerner uden hjerner, viser i Store Stygge Ulf Show sit store komiske talent. Han er sammen med de to andre en rigtig god og fyrig konstellation.

Showet er blevet så stor en succes, at anden sæson allerede optages nu og forventes klar i 2012. Jeg glæder mig. Dels for at få mere inspiration udi kokkekunsten med Åse, dels at følge Lauritz' udviklende og spirende seksualitet, og slutteligt kommer Tommy Kenter og Lisbet Dahl også på banen i den nye sæson.

Jeg har sådan set kun et klagepunkt. Min evindelige kæphest, som snart er skamredet til ukendelighed. Udgivelsen er ikke tekstet. Fy. Men ellers er Store Stygge Ulf Show bare satire, så det batter. Gå endelig ikke glip af det.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017