Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
Stop Making Sense (1984)
 
 
  Genre: Rock
Instruktør: Jonathan Demme
Medvirkende: David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz, Jerry Harrison m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Import
Udgivet: 2001
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Wouw. Så enkelt kan det skrives og denne DVD beskrives. Så længere burde denne anmeldelse ikke være, men desværre lader min chef mig ikke slippe så let.

Men det er også helt ok, for jeg har meget at sige om denne DVD. Og, ikke mindst, bandet Talking Heads.

Talking Heads blev dannet i 1975 i New York, hvor den oprindelige besætning bestod af David Byrne (guitar og vokal), Chris Frantz (trommer) og Tina Weymouth (bas). I 1976 kom det fjerde medlem, Jerry Harrison (keyboards og guitar), til.

Bandet blev ikke mindst kendt for sin temmelig nyskabende musik samt David Byrnes meget specielle og inciterende stemme. Det kan man bl.a. tydeligt fornemme på filmens åbningsnummer, Psycho Killer, der stammer fra bandets debutplade i 1977.

Stop Making Sense følger bandet på dets sidste turne i 1983 og er ganske speciel i sin opbygning, hvor de enkelte bandmedlemmer kommer til på scenen, nummer for nummer, mens scenen bygges op omkring dem. Med en færdig scene kommer så ekstra musikere og korpiger til.

Stop Making Sense var den første film med et 100 procent digitalt soundtrack. Det fornægter sig da heller ikke, for lyden er ganske enkelt fortræffelig og skal nydes højt, meget højt. Så advar lige naboer og genboer, inden du smider den i afspilleren.

Noget af det bedste ved denne velsmurte musikfilm er dog den energi og drive, som samtlige musikere lægger for dagen. Det faktisk lige til at blive forpustet af, bare at sidde og se på, så intenst er det. Og så fornemmer man tydeligt spilleglæden hos dem alle.

Stop Making Sense er bare en film, der skal ses. Den skal opleves! Og hvor ville jeg ønske, at jeg havde flere klaptræer, at gøre godt med ...
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017