Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
Stones – Shine a Light (2008)
 
 
  Genre: Rock/dokumentar
Instruktør: Martin Scorsese
Medvirkende: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Buddy Guy m.fl.
Varighed: 117 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23. september 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Martin Scorsese har samlet nogle af verdens bedste filmfolk for at lave denne dokumentar/koncertfilm om og med legendariske Rolling Stones.

Koncerten blev optaget i 2006 på The Beacon Theater i New York, og det er en fantastisk koncert. Filmholdet har formået at indfange den rå energi fra Rolling Stones, som giver både nye og gamle numre samt har gæsteoptrædener med blandt andre Christina Aguilera.

Derudover er der bag-scenen optagelser, interviews og arkivmateriale fra bandets lange gloværdige karriere.

Men tilbage til koncerten. Billede og lyd er i , og man kan simpelthen ikke undgå at blive jublende glad. Mick Jagger er i absolut topform, men den, der i den grad får min fulde opmærksomhed, er guitaristen Keith Richards.

Han udstråler en karisma, så ikke et øje er tørt, og især nummeret Champagne And Reefer med gæsten Buddy Guy er ikke mindre end fabelagtigt. Der bliver leget, improviseret og sunget igennem. Det er svedig blues, når det er allerbedst.

Stones - Shine a Light kører stort set hver dag hjemme hos mig, hvor jeg skråler med på Honky Tonk Woman, Jumpin' Jack Flash, Satisfaction og alle de andre numre.

Martin Scorsese kendes fra film som Gangs of New York, The Aviator og The Departed, som han vandt en Oscar for – både som bedste instruktør og bedste film. Han har været nomineret til en Oscar fem gange tidligere, men først i 2007 lykkedes det for ham.

Stones - Shine a Light er et must for alle Rolling Stones fans, og jeg tror ikke, man bliver træt af den i længden. Det er bare guf for både ører og øjne.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017