Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Stitches (2012)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Conor McMahon
Medvirkende: Ross Noble, Tommy Knight, Eoghan McQuinn m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. oktober 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Det er Tommys (Tommy Knight) fødselsdagsfest. Her skal klovnen Richard "Stitches" Grindl (Ross Noble) underholde Tommy og hans venner.

Det er ikke ligefrem en succes. Stitches er ikke videre morsom, og ungerne synes at det er morsommere at drille klovnen. Det går lidt over gevind, Stitches havner i opvaskemaskinen og dør.

Tommy er frygtelig traumatiseret og tyr til sin angstdæmpende medicin. Selv nu seks år senere. Men han er blevet det ældre og hans fødselsdag nærmer sig med hastige skridt.

Tommy har ikke holdt nogle fester siden Stitches uheldige død. Men da hans mor skal på forretningsrejse på selve fødselsdagen, foreslår hun ham, at han inviterer en ven over.

To teenagere alene hjemme = FEST. Snart er det rygtedes på hele skolen, at Tommy holder fest, og det myldrer ind med skolekammerater, venner og folk han ikke kender.

Desværre er Stitches også vågnet op til dåd og kravlet ud af sin kiste. På vej mod Tommys fest og hævn over alle de snotunger, der var skyld i hans død seks år tidligere.

Man skal nok ikke lide af coulrofobi - angst for klovne - hvis man sætter Stitches i afspilleren. Det er bestemt ikke en sød, sjov og dejlig klovn.

Stiches er en af de ondeste klovne, jeg længe har set. Men egentlig får man lidt sympati for ham. Hans død skyldtes jo en flok utaknemmelige og irriterende møgunger.

Humoren er helt fin i Stitches. Den er ganske fornøjelig og tænkt lidt i nye baner.

Personligt elsker jeg horrorgenren, når der er dukker eller klovne med. De giver giver et dejligt festligt indslag i løjerne. Især når de er onde og slasher-agtige.

Her svigter Stitches overhovedet ikke. Han er klovn. Han er ond. Han er sur. Han er vred. Og hans røde klovnetud kan lugte sig frem til møgungerne fra seks år tidligere.

Der er mange fuldstændig grinagtige episoder i Stitches og man kan ikke lade være med at få et smil på læberne.

Skuespillet er som det skal være i denne genre. Sådan lidt la-la. Der er de sædvanlige stereotyper - den kloge, den dumme, syrehovedet, lidderbukken osv., samt lige en lille kærlighedsromance.

Det er lige efter bogen og det skal man ikke klage over.

Det, jeg er lidt bekymret over, er, om der kommer en to'er. Det lægger Stitches stærkt op til, og jeg tror simpelthen ikke at den ville kunne bære det.

Men alt i alt er Stitches en fin lille horrorting, man sagtens kan muntre sig med. Også ved et gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017