Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Still of the Night (1982)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Robert Benton
Medvirkende: Meryl Streep, Roy Scheider, Jessica Tandy m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. november 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Sam Rice er en psykolog i New York, der netop er blevet skilt. Efter en af hans patienter findes myrdet, bliver han opsøgt af den tidligere patients elskerinde og kollega, Brooke Reynolds (Meryl Streep), der vil have Sam til at returnere et ur til den myrdedes kone.

Sam bliver forelsket i den smukke og lidt mystiske kvinde, der arbejder med at sælge antikviteter i et stort auktionshus. Samtidig bliver han af politiet bedt om at hjælpe med opklaringen af mordet på sin tidligere patient.

Politiets hovedmistænkte er dog Brooke, hvilket bringer Sam i en noget uheldig situation. Ikke mindst efter han selv med nød og næppe undgår at blive dræbt i New Yorks Central Park midt om natten.

Brooke opfører sig bestemt ikke helt normalt, men psykologen kan ikke få sig selv til at tro på, at hun trods alt også skulle være morder. Men flere og flere tegn peger i den retning ...

Still of the Night kan kaldes for en langsom starter, men får man slæbt sig gennem den første, temmelig kedelige del, så venter der faktisk alt i alt en glimrende thriller. Tilmed en thriller uden store mængder blod og splatter.

Meryl Streep er rigtig god i rollen som den mystiske kvinde, der er under mistanke for at have myrdet sin elsker. Roy Scheider spiller desværre ikke helt op til samme niveau, men formår da at hive en udmærket præstation hjem.

Teknisk set er Still of the Night fantastisk flot. Lyssætningen er nogle steder nærmest i en klasse for sig og kameraet er blevet styret med en sikker hånd hele vejen fra start til slut. Et resultat, instruktøren absolut kan være stolt over.

Historien i sig selv bringer intet nyt på banen, selv om slutningen, trods alt, formår at overraske. Alt i alt er Night of the Still absolut et kig værd - også selv om den efterhånden har temmelig mange år på bagen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017