Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Spotswood (1992)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Mark Joffe
Medvirkende: Anthony Hopkins, Russell Crowe, Rebecca Rigg m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 9. april 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Direktøren Mr. Ball (Alwyn Kurts) har i de sidste 38 år drevet mokkasinfabrikken Ball Moccasines.

Han kan godt se på bundlinjen, at der skal til at ske noget - ellers må han dreje nøglen om. Han hyrer således Errol Wallace (Anthony Hopkins) fra konsulentfirmaet Tynan & McGregor.

Errol Wallace skal analysere fabrikken og finde muligheder for øget vækst. Et job, han er rigtig god til. Han er så ikke særlig god til at holde styr på hjemmefronten.

Wallace begynder at snuse rundt på fabrikken og finder forretningsformen højst mærkværdigt. Medarbejderne har mere travlt med private og sociale sysler. De går mere op i det kommende miniracerløb end produktionen af mokkasiner. Efter Wallace mening hygger de sig for meget, og det minder mere om en lokal kaffeklub end en driftig fabrik.

En dag bliver Wallaces bil vandaliseret og straks står alle fabrikkens medarbejdere klar til at reparere bilen. Wallace begynder at se arbejderne som mennesker og så bliver det lidt sværere at føre rationaliseringsplanerne ud i livet ...

Konceptet i Spotswood (The Efficiency Expert) er godt - det er bare synd, at det ikke bliver ført helt ud i filmen. Der mangler i den grad dybde i personerne, og det er ærgeligt.

Der er nogle små episoder, som luner. For eksempel da frokostpausen bliver inddelt i tre hold á en halv time. Dette opfatter medarbejderne som en frokostpause på halvanden time, hvilket de i den grad værdsætter. Men der er for få af disse små hjertevarme episoder, og der er for mange gabende huller, der aldrig bliver udfyldt.

Det tredje klaptræ gives for en ualmindelig spændende sekvens under miniracerløbet. Utroligt, at noget så banalt som små elektriske biler på en bane kan skabe så meget spænding - ja, nærmest nervepirrende set i forhold til resten af filmen.

Det er ellers stærke skuespillere, der medvirker. En ung Anthony Hopkins (selvom han altid har set gammel ud), en meget ung Russell Crowe og Rebecca Rigg, men de formår ikke rigtig at hive Spotswood op.

Men alt i alt en sød og til tider hjertevarm film om rationalisering og sammenhold. Desværre er den helstøbte helhed åbenbart rationaliseret væk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017