Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
Sound of Noise (2010)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Ola Simonsson og Johannes Stjärne Nilsson
Medvirkende: Bengt Nilsson, Sanna Persson, Magnus Börjeson m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 4. juni 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Sanna (Sanna Persson) og Magnus (Magnus Börjeson) er konservatorieuddannede musikere. Trommeslagere. Og så er de trætte af konformitet. Musikalsk konformitet.

Det får Magnus til skabe værket Music for One City and Six Drummers, der med fire forskellige happenings skal omdanne den svenske by Malmø til deres instrumenter.

De får yderligere fire konservatorieuddannede trommeslagere med på ideen. Og de er nu klar til at opføre værket. Men på sidelinjen lurer den tonedøve kriminalkommisær Amadeus Warnebring (Bengt Nilsson), der er kommet på sporet af musikalske anarkister via en metronom.

Men de seks musikalske indsjæle er altid to skridt foran og indtager den intetanende by. Først går det ud over en patient på et af byens hospitaler, som i en operationsstue bliver brugt som slagtøj.

Næste mål er en bank, hvor skræmte kunder og personale må se til, mens pengesedler bliver makuleret som en del af lydbilledet. Efter det bliver en klassisk koncert, dirigeret af Amadeus' berømte bror, afbrudt, da tunge entreprenørmaskiner bliver brugt til at skabe musik uden for koncertsalen.

Som kronen på værket Malmø mørkelagt. For de tykke elkabler, der sikrer lys i den svenske storby, skal nemlig agere slagtøj. Men midt i opførelsen dukker den tonedøve Amadeus op og det hele tager en uventet drejning.

Sound of Noise er en meget anderledes oplevelse. Men anderledes på den gode måde. For ikke kun gør filmen op med den normale opfattelse af musik, men den gør også op med film-konceptet.

Det er nemlig musikere, der står bag tilblivelsen Sound of Noise. Det bringer det rytmiske i centrum i en grad, så filmen ikke altid er lige sammenhængende i sin fortælling.

Til gengæld er der så en dejlig, krøllet humor hele vejen gennem. Lige fra starten, hvor man tror at terrorister er på spil, til den herligt anderledes slutning. Og undervejs bliver alt, der kan give lyd, brugt som instrumenter.

Man behøver ikke være musikinteresseret eller have rytmisk sans for at nyde Sound of Noise. Men det hjælper så afgjort.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017