Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Sonja fra Saxogade (1968)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jytte Hauch-Fausbøll
Medvirkende: Sonja Sander Jacobsen, Jytte Abildstrøm, Bodil Udsen, Freddy Fræk m. fl.
Varighed: 98 minuttter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. juli 2005
Anmeldt af: Tommy Hansen
 
 
Sonja fra Saxogade blev sendt af DR i 1968, og udsendelserne gav et unikt indblik i livet på Vesterbro på den tid. Serien blev optaget i sort/hvid, og DVD'en er derfor også i sort/hvid.

Jeg tog kørekort i København det år, så jeg kørte byen tynd i samme periode. Selv boede jeg på Nørrebro med baggård og det hele. Sonja fra Saxogade er et fantastisk gensyn med København i 60'erne. På mange områder kunne det lige så godt være i 50'erne, for der skete ikke ret meget i bybilledet i den periode.

Sonja er en pige med lyst krøllet hår og 60'er briller, der altid skal passe sin lillesøster og lillebror. Sonjas mor (Jytte Abildstrøm) er alenemor med højt franskbrødshår, teaktræsmøbler på afbetaling og hvad der ellers hører 60'erne til.

Sonja skildrer hverdagslivet for ganske almindelige mennesker (eller næsten almindelige), og serien er absolut værd at se igen. Tidsbilledet er skildret med meget sikker hånd, og vore dages forkælede unger bør se Sonja fra Saxogade. Medens ungerne undrer sig over "oldtiden", så kan forældrene nikke genkendende til gadebilledet, ismejerie, baggårde og legepladser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017