Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Som støv fra himmelen (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Jon Gunn
Medvirkende: Maxwell Perry Cotton, Kate Levering, Mira Sorvina m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 20. august 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Rip Porter (Barry Pepper) og Wendy (Mira Sorvino) lever et turbulent ægteskab.

Han drikker og bliver voldelig. Hvilket resulterer i at han idømmes syv års fængsel for hustruvold.

Da Rip bliver fængslet, ved han ikke, at Wendy er gravid. Hun vælger at bortadoptere barnet til familen Campbell og fortie sandheden for Rip.

Barnet, Joey (Maxwell Perry Cotton), vokser op hos Jack (Cole Hauser) og Molly (Kate Levering). Et velstillet ægtepar med stort hus, penge, båd og masser af kærlighed.

Syv år senere bliver Rip løsladt og Wendy står klar til at modtage ham. Fuld af forhåbninger og ønsker om et bedre liv sammen med Rip.

Rip er blevet rehabiliteret. Er ædru alkoholiker og har fået styr på sit temperament gennem anger-management kurser i fængslet. De er nu klar til at stifte familie.

Wendy må gå til bekendelse og fortælle, at de faktisk allerede er en familie. Men sønnen er bortadopteret. Rip bliver helt tændt og vil have sin nu seks-årige knægt hjem. Eftersom hans underskrift på adoptionspapirerne blev forfalsket i sin tid, er adoptionen ugyldig. Joey "tilhører" således Rip og Wendy.

Jack og Molly er ikke indstillet på at aflevere deres søn og vil tage kampen op. Men der er sådan set ingen kamp at vinde - lovgivningen på det punkt er klokkeklar.

Nu kastes de to familier ud i en nærmest salomonisk beslutning, men hvem vil vinde? Joey? Familien Porter? Familien Campbell? ...

Som støv fra himmelen (Like Dandelion Dust) er en af de typer film, hvor jeg bliver så arrig og vred. Ikke at der er noget galt med historien, men jeg bliver fnysende arrig over karakternes handlingsmønstre.

Søde, rare Wendy, mesterligt irriterende spillet af Mira Sorvina, der gang på gang tilgiver sin mand for at banke hende sønder og sammen. Og gang på gang vender tilbage til ham. Venter endda syv år på at han kommer ud fra fængslet. Jeg fatter det ikke.

Rip, der godt nok forsøger at holde sig fra sprutten, men bare ved mindste modgang eller modsigelse hopper direkte ned på bunden af flasken. Igen.

Adoptivfar Jack, der tror på retfærdighed i retssystemet, selvom lovgivningen er utvetydig. Adoptivmor Molly, der ikke vil opgive sin søn, men lader Jack tage affære og bebrejder ham, at det er nytteløst.

Mollys søster Beth, spillet af Abby Brammell, der blander sin Gud, kirke og selvretfærdige logik ind i problematikken, og stikker kniven i ryggen på sin søster.

Der er to fornuftige i hele persongalleriet efter min beskedne mening. Det er Beths mand Bill, spillet af Kirk B.R. Woller, og Joey.

Joey spilles af Maxwell Perry Cotton, der i dag er 11 år. Trods sin unge alder har han allerede medvirket i en del film, og er nok en af dem, vi kommer til at se meget mere til. Forhåbentlig.

Han er en vidunderlig dreng, der virker helt naturlig, troværdig og forbandet overbevisende i sit skuespil. Et rent naturtalent.

Som støv fra himmelen tager et alvorligt tema op - barnets tarv - men bliver frygtelig tårevædende, amerikansk til slut. Men bortset fra det, er det en glimrende historie med gode skuespilpræstationer.

Som støv fra himmelen kan også sagtens ses af macho-mænd, selvom det gennemgående tema er kærlighed, og der skal da nok blive knebet en tåre undervejs. Men det er ikke en decideret tøsefilm.

Så drenge, der er ingen undskyldning, når kæresten kommer hjem med Som støv fra himmelen. Sæt den i afspilleren og se den sammen. Det er en film for alle.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017