Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sommersøndag (2013)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nicole Garcia
Medvirkende: Pierre Rochefort, Louise Bourgoin, Dominique Sanda m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 27. november 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Baptiste (Pierre Rochefort) er ganske tilfreds med sit liv. Han er lærervikar og kører fra by til by. Hvor der nu lige er brug for en vikar.

Lige nu er han i en lille by, og en dag efter endt skoletid, ser han at skilsmissebarnet Mathias (Mathias Brezot) er blevet glemt. Han står bare ude foran skolen.

Baptiste er en god og empatisk person, så han kører drengen hjem til far.

Men noget er gået galt i kommunikationen mellem Mathias' far og mor. For det er egentlig fars tur til at have ham i weekenden, men han har andre planer. Og mor Sandra (Louise Bourgoin) har travlt med sit arbejde som servitrice på en strandrestauration.

Eftersom Baptiste ikke har de store planer for weekenden, lader han Mathias overnatte lørdagen over. Og søndag sætter de kurs mod mors "strand".

viklet ind i hinanden, trods at ingen af dem har intentioner om at blive involveret. Det er blot, det der kan ske, når skæbnen tager over ...

Sommersøndag (Un beau dimanche) kunne lyde som en værre gang pladderballe-romantik. Men det er det bestemt ikke. Overhovedet ikke.

Det er en meget dybfølt, intens og rørende historie. Om ensomhed, lig i lasten, familierelationer og, ikke mindst, at følge sit eget hjerte.

Der er visse scener, der tager pusten fra en. For man har selv siddet i selvsamme situation og bare følt, at ingen ser én eller hører for den sags skyld.

Det er ganske godt og smukt gengivet. Den her mærkværdige følelse af, at man bare er usynlig.

Dette gengiver Pierre Rochefort i rollen som Baptiste så godt og man føler med ham. Han kryber ind under huden på en. I det hele taget er Sommersøndag besat af et skuepsillerteam, der kan deres kram. Det er ren nydelse.

Jeg kan kun varmt anbefale at se Sommersøndag og lade sig rive lidt med i det meget meget stille drama. Det er rørende og gribende. Man kan ikke undgå at blive berørt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017