Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Sommeren med Sangaile (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Alante Kavaite
Medvirkende: Julija Steponaityte, Aiste Dirziute, Nele Savicenko m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Litauisk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 18. februar 2016
Anmeldt af: Oliva
 
 
Den 17-årige pige Sangaile (Julija Steponaityte) holder sommerferie med sine forældre i deres villa ude i en skov. En af dagene er der en flyveopvisning i nærheden af sommerhuset, og hun kigger drømmende op mod flyveren på himlen.

Hendes største drøm er, at blive pilot. Men der er bare ét problem. Sangaile lider af højdeskræk og har aldrig turdet, at sætte sig op i et fly.

Da hun vinder en lodtrækning om en flyvetur, vender hun sig da også om og går. En pige, Auste (Aiste Dirziute), løber efter hende, og beder hende om, at komme forbi den café hun arbejder på, og få en kop kaffe.

Da Sangaile nogle dage efter besøger caféen, inviterer Auste hende med på stranden sammen med nogle af sine venner. Hun tager med og det ender med, at hun først kommer hjem da klokken er blevet mange.

Sangaile og Auste udvikler et mere seksuelt forhold til hinanden, og Auste prøver at hjælpe Sangaile med hendes højdeskræk. Det ender med, at Sangaile ikke vil have noget med Auste at gøre.

Der går noget tid, og det går op for Sangaile, at den eneste der kan hjælpe hende med at opfylde sine drømme, er Auste. Hun opsøger Auste på caféen og siger undskyld.

Men vil Sangaile nogensinde overvinde sin højdeskræk helt? Eller vil hun aldrig kunne opfylde sin drøm? Man ved jo aldrig ...

Sommeren med Sangaile (Sangailes vasara) har vundet otte internationale priser. Filmen har været nomineret til seks andre.

Sommeren med Sangaile er, en utrolig smuk film. Den er virkelig fantastisk, og meget anderledes end andre ungdomsfilm. Derudover er den også meget symbolsk.

Derfor, vil jeg hermed tildele den fem klaptræer!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017